Voorspellingen Overgangsklasse heren zondag 1 mei

Overgangsklasse A

Nijmegen-Amersfoort: 2-2

Nijmegen speelde zaterdag voor de verandering eens niet gelijk. Het klopte op eigen veld de Groninger Studs en staat nog altijd keurig vijfde. Amersfoort won verrassend van Aeolus waardoor de manschappen van coach Peter Jonker zo goed als veilig zijn. Alleen een wonder kan er nog voor zorgen dat Amersfoort volgend jaar terug te zien is in een klasse lager. Dat wonder komt er niet. Na de wedstrijd in Nijmegen is het zeker van handhaving.

Rood-Wit-Aeolus: 3-1

Voor Rood-Wit is het seizoen na de nederlaag tegen Schaerweijde definitief voorbij. Waar het team vorig seizoen nog de play-offs haalde, moet het nu genoegen nemen met de derde plek. Niet slecht, maar de Noord-Hollanders hadden ongetwijfeld op meer gehoopt. Aeolus speelt al weken voor de eer. Zeker tegen de kleintjes lijken de Rotterdammers zich niet meer te kunnen motiveren. Nadat een aantal weken geleden al bij Gooische werd verloren, was afgelopen weekend ook Amersfoort te sterk. In Aerdenhout valt ook vrij weinig te halen.

Hudito-Gooische: 3-1

Hudito staat stevig in de middenmoot en dat is zeker niet slecht voor een promovendus. Het heeft zelfs nog een kleine kans om als vierde te eindigen, maar dan moet de confrontatie met Gooische wel drie punten opleveren. Makkelijk zal dat niet worden,want die ploeg vecht voor haar laatste kans. Wint Gooische niet, dan is degradatie een feit. Naar verwachting verliest Gooische en valt het doek definitief.

Union-Schaerweijde: 0-3

Eerder dit seizoen verloor Union met ruime cijfers van Schaerweijde en de Nijmegenaren zullen er alles aan willen doen op dat recht te zetten. Veel meer heeft het ook niet om voor te spelen. Dat kan Schaerweijde absoluut niet zeggen. Het team van Christian Cavallet moet blijven winnen om nummer twee Push van het lijf te houden. Dat lukt heel gemakkelijk. Schaerweijde boekt een regelmatig zege in Gelderland.

Forward-Groninger Studs: 2-3

Forward staat achtste en hoopt nog minimaal één plekje te stijgen op de ranglijst. Dit is overigens de laatste wedstrijd die het speelt op het huidige complex. In de zomer fuseert het namelijk met Tilburg en speelt het de wedstrijden op dat terrein. De studenten uit Groningen vechten voor haar laatste kansen. Een overwinning in Brabant zou zeer welkom zijn. Dat gebeurt en zo mogen de Groningers blijven hopen.

Qui Vive-Push: 1-5

Waar Qui Vive vorig seizoen nog meedraaide in de top, vecht het dit seizoen tegen degradatie. Bij winst tegen Push zijn de Noord-Hollanders zo goed als veilig, maar voor deze eindklassering zal het team voorafgaande aan dit seizoen zeker niet getekend hebben. Makkelijk zal het ook niet worden om Push klop te geven. De Bredanaars speelden na de winterstop alleen tegen Nijmegen gelijk. De overige wedstrijden werden allen in winst omgezet, en vaak met ruime cijfers. Ook tegen Qui Vive haalt de formatie van coach Sven van der Most flink uit.

Overgangsklasse B

Alkmaar-Voordaan: 3-2

Alkmaar gaf tijdens het Paasweekeinde een zeker lijkende overwinning in de slotminuut weg tegen HBS. De formatie van coach Rolf Meurkens richt zich in de laatste wedstrijden op de zesde plek. Dat zou een mooie beloning zijn voor een prima seizoen. Voordaan is nog volop in de race voor de tweede plek. De uitbeurt bij Alkmaar moet hoe dan ook een driepunter opleveren, anders kan het ook ineens voorbij zijn. De ploeg uit Groenekan verliest verrassend en kan met vakantie.

Were Di-Hurley: 3-3

Were Di kon aan de uitstekende eerste seizoenshelft geen passend vervolg geven. De Brabanders zijn inmiddels weggezakt naar de zevende plek op de ranglijst en daar kan het onmogelijk tevreden mee zijn. Hurley mocht vorige week in Groningen de champagne ontkurken. Het team van scheidend coach Bas Bruin won met 3-0 en is niet meer te achterhalen door de concurrentie. Het mag zich nu op gaan maken voor de tweestrijd met de nummer één uit poule A. In Tilburg zit het al met het hoofd bij het seizoenstoetje en loopt het averij op.

Groningen-Venlo: 4-2

Dé wedstrijd van het seizoen voor beide ploegen. De thuisploeg heeft alleen iets aan een overwinning. Ieder ander resultaat betekent zo goed als zeker degradatie naar de eerste klasse. Venlo zal ook vol voor de overwinning gaan, maar zal ook niet ontevreden zijn met een puntendeling. Dat betekent, indien Eindhoven verliest, dat de Limburgers boven de streep uitkomen. De reis van ruim 300 km blijkt echter voor niks. Groningen houdt de punten binnen boord en doet uitstekende zaken.

Victoria-Klein Zwitserland: 1-6

Doordat Victoria twee weken geleden bij Venlo verloor is het seizoen nu ten einde voor de Kralingers. Slechts een mirakel kan het team van coach Frank-Jan van Waveren nog in de play-offs brengen. Dan moet het hoe dan ook winnen van Klein Zwitserland. Die ploeg won de voorbije weken de ene wedstrijd na de ander en dit lijkt de laatste lastige horde op weg naar plek twee te worden. Die nemen de Steenbokken met verve.

HBS-Almere: 1-4

HBS pakte tijdens het Paasweekeinde een zeer belangrijk punt in de derby tegen Alkmaar. De Bloemendalers zijn nog niet helemaal veilig, maar het moet raar lopen wil het nu nog misgaan. Almere draaide een fantastisch eerste seizoen in de Overgangsklasse, maar moet na een tijdje tweede te hebben gestaan de play-offs toch aan zich voorbij laten gaan. Desondanks is seizoen toch geslaagd voor de formatie van coach Alex Verga. Zeker als het ook de laatste twee wedstrijden in winst weet om te zetten.

Oss-Eindhoven: 4-2

Voor Oss lijkt het seizoen uit te gaan als een nachtkaars. Na de winterstop werd er slechts één wedstrijd gewonnen, maar de blauw-witten zijn ondanks die magere resultaten nooit in degradatiegevaar gekomen. Dat kan Eindhoven niet zeggen. De ploeg uit de Lichtstad staat slechts op doelsaldo nog boven nummer elf Venlo en heeft de punten nog heel hard nodig om ook volgend seizoen verzekerd te zijn van een plekje in de Overgangsklasse. Die punten moeten dan in de laatste wedstrijd gehaald worden, want tegen Oss lukt dat niet.

Reageer