Voorspellingen Overgangsklasse heren zondag 8 mei

Overgangsklasse A

Push-Union: 5-1

Push is na de winterstop niet te stoppen. De Bredanaars speelden één keer gelijk (0-0 bij Nijmegen) en wonnen alle overige wedstrijden. Stefan Duijf maakte vorige week tegen Qui Vive zijn dertigste competitiedoelpunt en zorgde er mede voor dat Push drie punten pakte en nog altijd mag blijven hopen op de titel. Union is uitgehockeyed en speelt slechts voor de eer. De ploeg van coach Tijn van de Venne was dit seizoen zeer wisselvallig, maar dat is niet gek voor een team in opbouw. Push wint ook de laatste wedstrijd van de reguliere competitie eenvoudig.

Gooische –Qui Vive: 1-3

Gooische is na de ruime nederlaag bij Hudito gedegradeerd. Ware het niet dat de ploeg van scheidend coach Maarten Gehner door de fusie van Tilburg en Forward zich alsnog kan veilig spelen. Qui Vive staat één plekje boven Gooische en hoopt zich nog direct veilig te spelen. Een overwinning is daarom zeer welkom voor de mannen uit Uithoorn. Die komt er ook en Qui Vive verlengt haar verblijf in de Overgangsklasse met minimaal één jaar.

Schaerweijde-Forward: 4-1

Schaerweijde stelt bij een overwinning de titel in Poule A definitief veilig. De formatie uit Zeist stond het gehele seizoen bovenaan en op basis daarvan is die titel terecht. Forward speelt nergens meer om en hoopt het seizoen goed af te kunnen sluiten. Dat lukt de Tilburgers niet en Schaerweijde mag zich opmaken voor de tweestrijd met Hurley.

Amersfoort-Hudito: 2-4

Amersfoort is nog altijd niet veilig. Bij overwinningen van Qui Vive en Groninger Studs en een nederlaag van hun zelf tegen Hudito is het alsnog de klos. Hudito is na de top drie de meest scorende ploeg en kende een uitstekend eerste jaar in de Overgangsklasse. Ook deze wedstrijd levert drie punten op waardoor de ploeg uit Delft deze competitie elf keer won en even vaak gelijkspeelde.

Aeolus-Nijmegen: 2-3

Een wedstrijd om de vierde plaats. Aeolus heeft eigenlijk het hele seizoen op die plaats gestaan, maar zag vorige week Nijmegen langszij komen. Naar alle waarschijnlijkheid is dit de laatste wedstrijd in het bestaan van Aeolus. De kans is groot dat Rotterdam na dit seizoen de stekker er uit trekt. Nijmegen speelde dit seizoen vaak gelijk, maar kan tevreden terugkijken. Zeker na een overwinning in de havenstad waardoor het zoals gezegd de vierde plaats veilig stelt.

Gron.Studs- Rood-Wit: 0-5

De Groningse studenten zijn de laatste weken met een prachtige inhaalrace bezig. Van de laatste vijf wedstrijden werden er vier in winst omgezet. Het staat nu zelfs op een veilige tiende plek en houdt die bij een overwinning op Rood-Wit vast. Makkelijk zal dat niet worden, want de Noord-Hollanders staan derde. Voor hen was dit seizoen, na het geweldig vorige jaar, toch wat tegenvallend. Rood-Wit had ingezet op een plekje bij de bovenste twee, maar kwam zoals gezegd tekort. Niet in deze wedstrijd, want het sluit overtuigend af.

Overgangsklasse B

Klein Zwitserland- Groningen: 4-1

Klein Zwitserland nam vorige week de lastige horde bij Victoria. De Steenbokken wonnen met 3-5 en die stand stond al bij rust op het scorebord. Als de Hagenaars ook de wedstrijd met Groningen winnend af weten te sluiten, plaatst het zich als nummer twee voor de play-offs. Groningen knokt nog voor lijfsbehoud. De Noorderlingen bogen vorige week in de belangrijke degradatiewedstrijd tegen Venlo een 0-2 achterstand om in een 4-3 overwinning en kwamen daardoor weer boven de streep uit. Tegen KZ komt Groningen echter tekort en moet het hopen op gunstige uitslagen op de andere velden.

Eindhoven-Were Di: 2-2

Eindhoven draait een dramatisch seizoen, maar hoopt zich desondanks veilig te spelen op de laatste speeldag tegen Were Di. Het moet dan wel winnen, anders kan het nog wel eens slecht aflopen voor de paars-groenen . Ook Were Di wil het seizoen goed afsluiten en kijkt nog met een schuin oog naar de zesde plek. Beide ploegen komen niet verder dan een punt.

Almere-Oss: 0-1

Almere is na een geweldig seizoen de laatste weken toch wat weggezakt op de ranglijst. Deze week kwam het nieuws naar buiten dat coach Alejandro Verga de Flevolanders na dit seizoen zal gaan verlaten. Een flinke domper voor de club in opkomst. Oss won vorige week van Eindhoven en handhaaft zich in hun tweede seizoen Overgangsklasse vrij eenvoudig. Dit is met recht een wedstrijd om des keizers baard en daar spelen beide ploegen ook naar. Oss wint.

Voordaan-HBS: 6-1

Voordaan moet deze wedstrijd winnen en hoopt stiekem op puntverlies van Klein Zwitserland. Als dat scenario uitkomt, plaatst niet KZ, maar de manschappen van coach Peter Kalfsterman zich voor de play-offs. HBS klopte vorige week Almere met ruime cijfers en is daardoor zeker van lijfsbehoud. In Groenekan laten de Bloemendalers zich gewillig naar de slachtbank leiden.

Hurley-Victoria: 3-0

Hurley is al weken kampioen en kan zich optimaal voorbereiden op de play-offs. De Amsterdammers wonnen vorig weekend overtuigend bij Were Di en blijven hun wedstrijden dus gemakkelijk winnen. Victoria hield de race voor de play-offs lang vol, maar moest een aantal weken geleden toch afhaken. De wedstrijd tegen Hurley is overigens de laatste voor coach Frank-Jan van Waveren. Ronald Hugers zwaait volgend seizoen de scepter bij de Kralingers.

Venlo-Almaar: 4-3

Voor Venlo is het in deze wedstrijd erop of eronder. Excuses zijn er niet meer. Er moet gewonnen worden. Tegen het uitgespeelde Alkmaar is dat zeker mogelijk. De Noord-Hollanders halen de laatste weken nauwelijks punten en lijken te snakken naar het einde van de competitie. Dat wordt in Limburg bevestigd. Venlo wint en handhaaft zich dus alsnog.

Comments (1)

  1. push heren 1

    goede voorspellingen… netjes

Reageer