Voorspellingen play-offs heren zondag 15 mei

Bloemendaal-Rotterdam: 4-1

Bloemendaal won zaterdag de eerste wedstrijd met ruime cijfers, maar daar zag het lange tijd niet naar uit in Rotterdam. De havenstedelingen gingen tien minuten na de pauze zelfs nog aan de leiding, maar vanaf dat moment gooide Bloemendaal alle schroom van zich en won het uiteindelijk met maar liefst 6-2. Op ’t Kopje winnen de Mussen opnieuw ruim en bereikt het voor het zevende jaar op rij de finale van de play-offs.

Amsterdam-Oranje Zwart: 3-1

Amsterdam nam zaterdag al snel op een 3-0 voorsprong, maar zag Oranje Zwart langszij komen en zowaar een verlenging afdwingen. Daarin was Billy Bakker de grote man voor Amsterdam. De international haalde vanaf de kop van de cirkel verwoestend uit en dompelde daarmee de Eindhovenaren in diepe rouw. Kansloos is de missie nog niet voor OZ. Het moet dan wel twee keer op rij winnen in het Wagener stadion. Al bij de eerste poging gaat het mis, waardoor de ploeg van coach Sjoerd Marijne zich volledig op het finale weekend van de EHL kan richten.

Schaerweijde-Hurley: 1-2

Schaerweijde wist de eerste confrontatie met Hurley niet te winnen. De Amsterdammers waren in eigen huis met 2-1 te sterk. Helemaal terecht was dat niet, want Schaerweijde was de bovenliggende partij. In Zeist moet de formatie van coach Christian Cavallet de stand dus weer gelijk zien te trekken. Dat lukt niet. Hurley wint met dezelfde cijfers en promoveert naar de Hoofdklasse.

Push-Klein Zwitserland: 4-2

Push kreeg zaterdag een geweldige mentale tik door vijf minuten voor tijd een 1-4 voorsprong uit handen te geven. Lennart de Lange was de grote man bij Klein Zwitserland. Hij maakte binnen drie minuten een loepzuivere hattrick en dwong daarmee een verlenging af voor zijn ploeg. Daarin werd niet gescoord en dus moesten strafballen de beslissing brengen. KZ nam ze beter en won de eerste wedstrijd dus op spectaculaire wijze. Zondag herstelt Push zich knap en dwingt het een derde wedstrijd af.

Reageer