Vooruitblik: Nijmegen niet langer lelijk eendje

We zitten alweer een poosje in de winterstop, maar zo langzamerhand gaat alles weer beginnen. Voor Nijmegen is de eerste seizoenshelft geslaagd, door een reeks goede resultaten. Dat hopen zij door te zetten in de tweede helft van het seizoen. “Het ruikt hier weer naar hockey.”

“Ik ben trots op het proces dat we met dit team hebben doorgemaakt. We zijn de laatste weken voor de winterstop uit een fors dal geklommen. Ja, onze eerste seizoenshelft is geslaagd,” aldus coach van Nijmegen Rob Haantjes.

Met winst op Hurley, gelijke spelen tegen Laren en HDM en een zege op De Terriers waren het lonende weken voor de Gelderse formatie.

Keerpunt was de voorbereiding op de wedstrijd tegen Hurley, denkt Haantjes. “Je zag in die week ondanks de serie nederlagen nog zo veel plezier bij het team. Mensen die ons zagen trainen, kwamen naar me toe en zeiden: ‘je zou niet zeggen dat jullie op nul punten staan.’ De basis van ons hockey is echt lol. Ook op het allerhoogste niveau gaat het erom dat je het leuk vindt om samen op het veld te staan.”

“Wat we op dit moment laten zien ruikt weer naar hockey. Het is kwalitatief misschien niet altijd even goed, maar de mindset is wel de juiste.”

Dat Nijmegen na twee seizoenen afwezigheid terug is in de hoofdklasse is van belang voor het hockey in de provincie Gelderland. In de belangrijke wedstrijd tegen De Terriers stond het publiek drie rijen dik. Maar niet alleen voor de sfeer langs de lijn is handhaving op het hoogste niveau belangrijk. NMHC wil zich ontwikkelen tot opleidingscentrum voor de regio. Haantjes: “Ook voor de ontwikkeling van onze talenten is het heel belangrijk dat we in de hoofdklasse spelen. Laren heeft dit seizoen talenten uit de regio Zwolle en Enschede gehaald en Kampong heeft twee speelsters uit onze jeugd aangetrokken. Dat vind ik geen goede ontwikkeling. Ik vind dat die speelsters in elk geval tot ze gaan studeren bij ons zouden moeten blijven.”

Binnenkort presenteert Nijmegen nieuwe plannen waarmee de club weer structureel tot de hoofdklasse hoopt te gaan behoren en aantrekkelijker wordt voor talent.

Voor de tweede helft van het seizoen zegt Haantjes: “Als team zullen we moeten waarmaken dat we in de hoofdklasse thuis horen. Iedereen schildert ons altijd af als het lelijke eendje. Het is aan ons om te laten zien dat we niet alleen handballen. We hangen echt niet alleen voor de eigen goal, zoals drie seizoenen geleden in de hoofdklasse. We proberen juist vooruit te hockeyen, ook tegen topploegen.”

Wat denkt u? Is Nijmegen niet langer een lelijk eendje? Of knikkeren ze aan het einde van het seizoen weer uit de hoofdklasse? Laat uw mening achter en reageer op elkaar met respect.

Comments (6)

  1. De enige die Nijmegen als lelijk eendje afschilderd, is haantjes zelf, door dit steeds te blijven zeggen. Ik heb nog nooit iemand anders dat horen doen.
    Waar gaat haantjes volgend jaar heen?

  2. de Terriers degraderen. Nijmegen en Pinoké gaan play-outs spelen. Bij de laatste rommelt het met Spee en van Kessel . Uiteindelijk zijn beide te goed voor degradatie en kan Nijmegen rustig bouwen aan de toekomst

  3. Rommelt het me van kessel en Spee? Wat bedoel je?

  4. Reactie verwijderd

  5. Schijn zo te zijn.

  6. @henk, je tweets worden weggehaald bij kessel ? Rara vorm van censuur. Je kunt wel zien wie er eigemaar van hockey.nl is. Kunnen zo de site beter uit de lucht halen. Primeurs hebben e ook al niet meer.

Reageer