Vooruitblik: “Paumen te goed voor Hoofdklasse”

Jacques Brinkman blinkt vooruit in de Hockey Weekly op de tweede helft van het seizoen van de dames. “Den Bosch torent voorlopig hoog uit boven de rest van de ploegen dit seizoen. Vorig jaar zag je dat Amsterdam, SCHC, Laren en Den Bosch heel dicht bij elkaar stonden, maar nu is er echt sprake van een krachtsverschil. Dat heeft alles te maken met het gemak waarmee Maartje Paumen scoort. Haar corner is extreem goed en misschien wel te goed voor de hoofdklasse.”

Een andere opvallende naam van de eerste seizoenshelft vindt Brinkman: Maxime Kerstholt. “Het is waanzinnig knap hoe ze het in haar eerste seizoen in de hoofdklasse doet en dat ze nu al topscorer van Laren is. Maxime is een van de eerste talenten uit de omgeving Zwolle die nu doorkomen, maar er komen er nog een paar meer aan.”

“Ik verwacht dat Laren in de tweede helft van het seizoen beter gaat draaien, maar de ploeg moet wel uitkijken dat niet uit de top-4 vallen. Veel zal afhangen van de terugkeer van Willemijn Bos in het voorjaar. Je ziet in het dameshockey toch vaak dat één of twee speelsters het verschil kunnen maken. Ik denk ook dat Lammers wel weer op stoom komt na de winterstop.”

Wie denkt u dat er uit de startblokken schiet de volgende seizoenshelft? Of is het een heel team dat naar de top van de hoofdklasse stijgt? Laat uw mening achter en reageer op elkaar met respect.

Comments (5)

 1. Erik Piet en Klaas wil ook wat zeggen

  Ik hoop echt dat de Terriers wat meer punten gaan pakken. Lijkt me geweldig als het sprookje van Heiloo nog een vervolg krijgt.

  En verder lijkt het me gaaf als Paumen de doelpuntenrecords allemaal gaat breken.

  Een nieuwe top 4 lijkt me ook wel eens leuk. Kind van de rekening zou Laren best wel eens kunnen worden. Muv Maxime Kerstholt (gaaf dat die zo goed kan meekomen) lijkt Laren haar draai een beetje kwijt. Een finale tussen Paumen en Dirkse van den Heuvel lijkt me mooi, waar Carlien gewoon de winnende treffer voor SCHC maakt en Den Bosch onttroond. Of het gaat gebeuren vraag ik mij af maar een voorspelling op basis van wensen is altijd grappig.

 2. Ik vind het ook wel weer eens een keer leuk dat de top 4 niet vast staat. De eerste 3 zijn duidelijk, daarna denk ik dat plek 4 open ligt voor Laren, Hurley en mop. Waarbij Laren met een terugkeer van bos toch wel de beste papieren heeft.
  Bovenin verwacht ik Amsterdam en denbosch in de finale. Beide echt beter dan schc.
  Onderin zou ik ook een stunt van de terriërs wensen. Veel zal van hun eerste 2 wedstrijden afhangen.

 3. @Jacques,

  er zijn al heel wat talenten, zelfs door tot Oranje, vanuit her Zwolse gekomen. Veel hoofdklassespeelsters die nu elders schitter(d)en komen vanuit het Zwolse….. Henriëtte Dijsselhof. Karin den Ouden, Ingeborg Evenblij, enz.

 4. @Iman,

  Denk dat Jacques deze eeuw bedoeld..

 5. Ik zal het wel leuk vinden als de terriërs nog een jaar in de hoofdklasse zal blijven. Maar Maartje Paumen is wel de beste hockeyster ter wereld, en Nederland heeft de beste competitie als je kijkt naar de Europacup en de EHL. Het zal leuk zijn als er een nieuw team bij komt. De top 4 is ook veel veranderd omdat bij sommige clubs veel speelsters zijn vertrokken naar een andere club. Den Bosch is op 2 na nog hetzelfde.

Reageer