Vooruitblik zondag 3 oktober dames Hoofdklasse

Hurley-Den Bosch

Klein duimpje tegen de reus, David tegen Goliath , de promovendus tegen de landskampioen. Vooraf een oneerlijke strijd. Hurley zal zich echter niet bij voorbaat gewonnen geven, maar het is duidelijk dat Den Bosch de torenhoge favoriet is voor dit duel. De Brabantse ploeg heeft het afscheid van Janneke Schopman goed opgevangen met drie prima aanwinsten en zal dus ook dit jaar weer gooi doen naar de titel. Te beginnen in het Amsterdamse Bos.

Oranje Zwart- Klein Zwitserland
Een duel tussen twee middenmoters van het afgelopen seizoen. De spelersgroep van OZ is vrijwel intact gebleven en hoopt stiekem op een plekje in de play-offs. Voor Klein Zwitserland is het natuurlijk de grote vraag hoe zij het vertrek van sterspeelster Naomi van As heeft op kunnen vangen. Na zondag hebben we daar meer duidelijkheid over.

Laren- HGC
HGC wil de topploegen dit jaar meer partij geven. Op de eerste speelronde meteen de kans om te laten zien op dit realistisch is. Want Laren mag je gerust een topploeg noemen. Vorig jaar kwam het in de finale net tekort tegen Den Bosch maar dit jaar wil de ploeg van Alexander Cox het beter doen. Met Naomi van As als nieuwste aanwinst gaat het voor niets minder dan de landstitel.

HDM-Kampong
Hoe HDM er voor staat is moeilijk te zeggen. Met Miek van Geenhuizen heeft de Haagse ploeg er een absolute topper bij, maar of het genoeg is om weg te blijven bij de degradatiezone is nog maar de vraag. Bij Kampong heeft er afgelopen zomer een leegloop plaatsgevonden. Vooral het vertrek van Eva de Goede laat zich goed voelen in Utrecht. Het is daarom sterk de vraag of het team de prestatie van vorig jaar kan evenaren. Toen haalde Kampong de play-offs, waarin het uiteindelijk sneuvelde tegen de latere landskampioen Den Bosch.

Rotterdam-Amsterdam
Een mooi affiche voor de eerste wedstrijd. Rotterdam is een aantal dragende speelsters kwijtgeraakt en gaat bouwen aan een team wat over een paar jaar mee moet doen om de bovenste plaatsen. Amsterdam heeft zich verstrekt met Eva de Goede maar zal haar pas na de winterstop op kunnen opstellen. Verder is het team nagenoeg intact gebleven en is het ook dit jaar weer één van de favorieten voor de titel.

SCHC-Pinoke
Stichtse heeft ook dit jaar weer een ploeg die moet meedoen voor de bovenste vier plekken. Met Janneke Schopman als nieuwe coach gaat de ploeg ook voor niets minder. Het begint tegen Pinoké, dat net als de voorgaande jaren weer een heel nieuw team heeft. De Amsterdamsen hopen weg te blijven van de play-out plekken maar zal het daar lastig genoeg mee krijgen.

Reageer