Vooruitblik zondag 3 oktober heren Hoofdklasse

Tilburg-HGC

Met 0 punten uit 3 wedstrijden en een doelsaldo van -15 is Tilburg de competitie allerminst goed begonnen. Tegen HGC, dat wisselvallig van start ging met achtereenvolgens een gelijkspel, een nederlaag en een overwinning, zal absoluut uit een ander vaatje getapt moeten worden om het de Gazellen lastig te maken. Voor Lucas Villa en Dick Mohlmann is dit een pikant duel. Het tweetal speelde de afgelopen jaren voor Tilburg en maakten deze zomer de overstap naar HGC.

HDM-SCHC
Een duel uit de kelder van de Hoofdklasse. Voor aanvang van de competitie lieten de coaches van beide teams weten dat dit één van de wedstrijden is, waar wat te halen valt. Zeker voor HDM, dat nog geen punt heeft gehaald, is dit nu al een cruciaal duel. Wil de ploeg uit Den Haag dit seizoen niet alleen als figurant fungeren, zullen in deze wedstrijd absoluut punten gepakt moeten worden. SCHC won van Den Bosch en verloor van Rotterdam en Kampong. Door hen wordt deze wedstrijd ongetwijfeld gezien als een mooie kans om haar puntentotaal de verdubbelen.

Kampong- Oranje Zwart
Een topper, zo kun je deze wedstrijd wel zien. Kampong kende een valse start met een nederlaag bij Pinoké, maar herstelde zich knap met 2 overwinningen. Tegen Oranje Zwart mogen de Utrechters laten zien dat zij dit jaar serieus mee kunnen doen om de bovenste plaatsen. Dat zal niet makkelijk worden. OZ startte het seizoen namelijk uitstekend en verzamelde al 7 punten.

Den Bosch- Rotterdam
Den Bosch heeft het vooralsnog niet makkelijk. Het haalde uit de eerste 3 duels slecht 1 punt en mist in het duel van Rotterdam ook nog eens de twee Zuid-Afrikanen, die voor hun land uitkomen in de Commonwealth Games in India. Onmogelijk voor de Brabanders is het niet om een goed resultaat te boeken, maar lastig zal het zeker worden. Door Rotterdam wordt deze wedstrijd waarschijnlijk gezien als één die absoluut moet worden gewonnen wil het de aansluiting met de play-off plekken niet nu al verliezen.

Laren-Pinoke
Laren is uit op revanche na de ongekende oorwassingen tegen Amsterdam en Bloemendaal. De ploeg uit het Gooi moet nog twee weken ”overleven” en heeft dan de aussies terug. Dat zij een groot gemis zijn is in de afgelopen 2 wedstrijden wel gebleken. Waar vorig jaar nog overwinningen werden geboekt op de bovengenoemde clubs, kreeg het nu een pak slaag. Voor Pinoké schijnt de zon. Met drie overwinning kennen de Amsterdammers de beste competitiestart sinds jaren.

Amsterdam-Bloemendaal
De absolute kraker van deze speelronde. Amsterdam verloor de eerste wedstrijd bij Oranje Zwart maar boekte daarna twee keurige overwinningen op Laren en Rotterdam. Voor Bloemendaal is dit de eerste serieuze test na drie ruime overwinningen. Ondanks dat de tegenstanders geen hoogvliegers genoemd mogen worden zijn de doelcijfers indrukwekkend: 23 voor en 3 tegen.

Reageer