Vorstenbosch: “Die ploegen mogen we zeker niet onderschatten”

Gisteravond werd nog de laatste training in Den Bosch afgewerkt voordat de dames van coach Erik Wonink donderdagochtend vroeg vertrokken richting Wenen voor de Europacup indoor.

Als we even in de geschiedenisboeken kijken zien we dat er nog nooit een Nederlands damesteam de Euopacup indoor heeft gewonnen. “Dat is wel heel bijzonder ja. Maar wij zijn niet met de finale bezig. We bekijken elke wedstrijd apart,” zegt zaal-spits Vera Vorstenbosch.

Donderdagmiddag komen de Bossche dames aan in Wenen. Dan wordt er nog één keer getraind voordat het echte werk gaat beginnen. “We gaan de zaal nog even uitproberen en de laatste puntjes op de i zetten.”

Verwachting

Amsterdam ging vorig weekend hard onderuit in Lille tijdens de Europacup. Een gewaarschuwd mens? “Voor ons is alles nieuw. Alleen Maartje (Goderie, red.) heeft een Europacup gespeeld, voor de anderen is dit de eerste keer. Zaalhockey is een snel spelletje, het toernooi kan zo voorbij zijn. Bovendien is de puntentelling ook anders.”

Vrijdag spelen de dames van Den Bosch om 14.00 uur hun eerste wedstrijd tegen het Tjechische Slavia Praha. Pas om 19.00 uur staat het tweede duel op het programma tegen de Wit-Russische ploeg Ritm-Azot Grodno. Zaterdagmiddag is de laatste poulewedstrijd om 12.30 tegen het Oostenrijkse Arminen.

“Vooral de landen uit het Oostblok zijn échte zaalhockeylanden. In vergelijking met Nederland doen zij veel meer in de zaal. Ze zijn daar zeker zes maanden aan het zaalhockeyen, die ploegen mogen we zeker niet onderschatten.”

Reageer