Vrouwen OZ ten onder in Haagse heksenketel

De vrouwen van Oranje Zwart hebben woensdagavond in een pittig duel met 2-1 verloren van hekkensluiter Klein Zwitserland. De ploeg van coach Ageeth Boomgaardt (foto) kwam in Den Haag in een goede eerste helft op voorsprong dankzij een doelpunt van A-junior Nouschka Sneijders. Haar eerste treffer voor het vaandelteam van Oranje Zwart was volgens coach Boomgaardt meteen een ‘fraaie’. “Diagonaal vanaf kopcirkel.”

Daarna vergat haar team het ‘koppie’ erbij te houden, vond de coach. “Vlak voor rust reageerden we niet alert op een vrije slag van KZ, ze passeerden wat mensen en via een tip-in lag de bal er zo in (Alessia Padalino). Onnodig.” In de tweede helft veranderde de sfeer op en rond het veld van Klein Zwitserland in een heksenketel.

“Het publiek ging er achter staan bij KZ. We konden de rust niet bewaren en de scheidsrechters ook niet. Er waren veel harde duels en dat kwam ons spel niet ten goede.” KZ scoorde zes minuten voor tijd de tweede goal (Sabine van Silfhout) en hielp zichzelf daarmee van de hatelijke laatste plek.

Aan kansen had het de Eindhovensen niet ontbroken. OZ kreeg in totaal maar liefst acht strafcorners. “We halen daar nul rendement uit”, verzuchtte Boomgaardt na het duel. Afgelopen zondag was Tina Bachmann tegen Pinoké juist matchwinner met twee rake strafcorners. Boomgaardt: “Tegen KZ was de finesse gewoon niet aanwezig.”

Bron: Eindhovens Dagblad

Reageer