Wedstrijddetails play-outs dames

De hockeysters van Rood Wit staan met één been in de Hoofdklasse. In het eerste play-out-duel tegen Hoofdklasser Klein Zwitserland werd op eigen veld met 6-5 gewonnen. Er moesten weliswaar wel strafballen aan te pas komen om de overwinning in Aerdenhout te houden. Na de reguliere speeltijd stond de 3-3 op het scorebord waarna de verlenging geen golden goal opleverde. De rood-witten namen de strafballen net iets beter en kunnen met een overwinning morgen promoveren naar de Hoofdklasse.

In het andere play-out-duel werd Overgangsklasser Nijmegen met een nipte 1-0 verslagen door de nummer 10 uit de Hoofdklasse, Rotterdam. Echt heel makkelijk ging het niet bij de Rotterdammers, want lang leek het erop dat beide ploegen zich konden gaan opmaken voor een verlenging. Maar vijf minuten voor tijd was de Hoofdklasser de gelukkige toen Bente Sluyter de winnende binnentikte.

Zondagmiddag zijn de returns en spelen de Hoofdklasse-teams op eigen veld. Het duel Rotterdam-Nijmegen start om 12.00 uur, Klein Zwitserland-Rood Wit vangt op de normale tijd aan, 12.30 uur.

Rood Wit – Klein Zwitserland 5-6 (na strafballen)
1-0 Helen Bell (sc)
1-1 Veerle Goudswaard (sc)
1-2 Alessia Padalino
2-2 Suzanne Schaap (sc)
3-2 Nicole Polman
3-3 Alessia Padalino

Geel
Helen Bell (Rood Wit)
Maaike Kaufmann (Klein Zwitserland)

Nijmegen – Rotterdam 0-1
0-1 Bente Sluyter

Geel
Yvonne van den Hoorn (Nijmegen)

Reageer