Wedstrijdverslag dames Hurley-KZ zondag 21 november

Op hockey.nl werd al genoemd dat het een speciale wedstrijd zou worden, met het weerzien tussen vele bekenden. Pollie kwam weer naar Hurley, alleen dit maal met zijn dames van KZ. Twee teams die gewaagd aan elkaar zijn treffen elkaar en dat beloofd een spetterende wedstrijd te worden. Wij willen graag onze ‘flow’ vasthouden en KZ is er haastig naar op zoek. Vandaag zou wel eens een ommekeer kunnen gaan betekenen, de vraag is alleen of wij daaraan gaan meewerken. Voor degene die gister aanwezig waren weten het verloop en de uitkomst al; voor degene die deze speciale zondag gemist hebben, hieronder het verslag.

Een lekker winterzonnetje verwelkomt beide teams hartelijk op het veld. Door de goede prestaties die wij tot nu toe hebben geleverd wordt de hele omgeving steeds professioneler ingericht: we hebben mooie A4tjes waarop al onze pasfoto’s en de stand te vinden zijn. Nu kan elke toeschouwer eens goed gaan bekijken wie er nu eigenlijk in Dames 1 rond dartelen. Dan hebben we voor deze gelegenheid Lau zo ver gekregen om alle namen op te noemen, het knalt uit de speakers, wat een mooi optreden!  Dan is het nu aan ons om een fraai optreden te laten zien. De eerste 20 minuten is voor ons. We spelen de bal goed rond en KZ heeft niet direct een antwoord klaar. In de 12de minuut weet Bets een bal knap te onderscheppen, geeft 3 speelsters het nakijken en schiet de bal met haar backhand in de korte hoek. Totaal verbaasd is ze als de bal er gewoon invliegt, ziedend hard was het schot niet, mooie ‘geplaatst’ zeker wel. Ook de keeper had het nakijken. Natuurlijk gaan wij op zoek naar de 2-0. Wat kleine kansjes volgen, maar een doelpunt blijft uit. KZ krijgt iets meer vertrouwen en gaat meer druk zetten. Een vrije slag rond de cirkel wordt snel genomen, 5 meter wordt overbrugd en de bal wordt de cirkel ingeknald. De enige KZ speelster die in de cirkel staat is scherp en alert en weet de bal keurig te benutten. 1-1, dit is niet de bedoeling. Een beetje beduusd van het tegendoelpunt spelen we de 1ste helft uit. KZ heeft de laatste minuten het spel in handen gekregen, dat moet na de rust anders.

Zoals al een aantal keren eerder dit seizoen moeten we in de rust weer even op scherp gezet worden om in de tweede helft weer te kunnen knallen en het recht in eigen handen te nemen. Gelukkig lukt dat ook deze keer en in de 2de helft gaan we goed van start. We krijgen behoorlijk wat kansen, maar weten ze niet af te maken. Of de schoten zijn net niet goed genoeg geplaatst of de keeper is een behoorlijke sta in de weg. Een strafcorner moet redding bieden en Myrte weet deze koelbloedig binnen te schieten. Dan volgen er een aantal spannende minuten. KZ staat met 10 man, maar blijft wel hopen op die ene bal die goed gaat vallen. Er wordt veel gebruik gemaakt van de lange bal die moet aankomen bij de spitsen die in de cirkel klaar staan om de gelijkmaker binnen te tikken. Een corner in de laatste minuten van de wedstrijd moet ook hen redding gaan bieden,  Q staat op de goede plek, kans ongedaan gemaakt, het fluitsignaal klinkt en we hebben het wederom voor elkaar. Een gewonnen pot, de zesde  van dit seizoen, bezorgd ons een puntentotaal van 19 en een mooie stevige vijfde plek.

Reageer