Wedstrijdverslag dames Hurley-Amsterdam (2-3)

Even leken we af te stevenen op een waar spektakel, maar helaas liep het toch net even anders…

In tegenstelling tot alle andere (klagende) teams, vinden wij een woensdagavondwedstrijd juist wél mooi en kunnen wij er wél van genieten. Wij zijn van mening dat het juist iets speciaals geeft aan de wedstrijd, lekker donker, op deze avond een lekker regenbuitje tijdens het inspelen en publiek dat helemaal ingepakt langs de kant staat…. Dat is toch mooi?! Van klagen is absoluut geen sprake. En al helemaal niet als je ook in deze avondwedstrijd aan mag treden tegen een topploeg met een stevige hand vol met internationals, dan is er toch alles aan gelegen om er wat moois van te maken?! Tja, zowel Laren als Amsterdam zullen daar ongetwijfeld anders over hebben gedacht.. bleh tegen Hurley, even inmaken die handel en snel weer naar huis om die gemiste woensdagavondfilm nog even terug te kijken op uitzendinggemist.nl. Ook deze woensdagavond was er absoluut geen sprake van dat we ‘zomaar ingemaakt zouden worden’.

De start van de wedstrijd was even wat onrustig. Bets kreeg binnen twee minuten al een bal op d’r oog en moest meteen het veld verlaten met een fikse wond. Lekker dan, meteen de aanvoerder die het veld moet ruimen, balen, maar goed, we moeten verder en bovendien hebben we Deb die meteen paraat staat om Bets te vervangen. Het spel gaat in het begin wat op en neer, Amsterdam heeft het betere van het spel en weet dit om te zetten in een 0-1 voorsprong. Dit echter na het toekennen van een onterechte strafbal; toch knap als Bo veel sneller is, Jonker hiervan baalt en erg graag het veld van dichterbij wil bekijken. De scheidsrechter weet van geen wijken en Holman pusht de bal keurig binnen. Buiten een strafcorner voor ons en wat kansjes voor Amsterdam speelt het spel zich vooral af op het middenveld. Grote kansen blijven echter uit en met 0-1 gaan we thee drinken.

De tweede helft is iedereen weer op scherp gezet  en willen we er nu echt vol voor gaan. Bets is na een bliksembezoek aan de VU weer terug in het veld, inclusief tulband. Met Bets weer in de gelederen gaan we het Amsterdam meer dan lastig maken, maar daar lijkt Amsterdam weinig zin in te hebben en na 5 minuten in de tweede helft staat het dan toch al 0-2. Dit kan je niet menen, we zijn echt niet minder, maar je hoeft ze even weinig ruimte te geven en de bal zit er al in. Nu dan maar alles op alles, we hebben immers niks meer te verliezen. We komen er door mooi combinatiespel steeds beter uit en Amsterdam is het spoor behoorlijk bijster. Een schitterende aanval wordt in de cirkel (blijkbaar) onreglementair afgestopt en daar is een strafbal voor ons. Myrte oogt rustig als ze naar de stip loopt om Engels te verschalken. Ze legt aan en hij hangt! Wat een opsteker, nu gaan we door! Amsterdam neemt uit en meteen veel druk erop. Steef krijgt de bal en gaat rennen, rennen, rennen rechts de cirkel in, geeft de bal op maat voor aan Max, die ‘m keurig binnentikt en binnen no time staat er zomaar 2-2 op het scorebord! Wat een sensatie! Het publiek wordt steeds enthousiaster en probeert ons naar de overwinning te roepen. Het zit er best in, maar dan is het wel een kwestie van doordrukken. Amsterdam is wakker geschrokken na twee doelpunten in zo’n korte tijd en besluit de schouders eronder te zetten en voor de winst te gaan. Twee minuten voor tijd weten ze via een tip in van Van Male toch nog de winnende binnen te tikken en staan wij met lege handen. Verliezen van Den Bosch was meer dan terecht, verliezen van SCHC dat hoort erbij (en ook terecht), maar verliezen van Amsterdam met 2-3 in de laatste twee minuten, dat is verschrikkelijk balen. Natuurlijk, voorafgaand aan dit seizoen hadden we wellicht getekend voor zo’n spannende wedstrijd tegen onze buurvrouw, maar als we er zo dichtbij zijn, willen we meer…. Ach ja, zondag weer een nieuwe ronde met weer nieuwe kansen en dan zullen we het Kampong moeilijk proberen te maken. Om kwart voor één is iedereen weer uitgenodigd om ons op Kampong te komen aanmoedigen.

Overigens moet ik nog even terug op mijn vorige verslag ‘een nieuw tijdperk’. Was het tegen SCHC de beurt aan Mandy om haar debuut te maken, was het woensdagavond aan Floortje v/d Plas om haar debuut te maken in Hurley D1. Twee minuten, twee ballen aangeraakt, nou een mooi debuut in een spannende wedstrijd. Waarschijnlijk smaakt dit naar meer en moet de ‘oude garde’ gaan oppassen voor al dit jonge talent.

Tot slot: Beste KNHB, geef ons meer van dit soort mooie woensdagavond wedstrijden! Wij zijn er wel voor in om er wat spectaculairs van te maken…

Reageer