Wedstrijdverslag: Hurley D1-Rotterdam D1 (2-2)

Na vier overwinningen op rij, is nog steeds niet iedereen overtuigd van onze kwaliteiten. Hockey.nl voorspelde deze week het volgende:

“Hurley – Rotterdam > hockey.nl winstkansberekening 40-60
Het was bij voorbaat al een interessant treffen tussen de oude (Rotterdam) en de nieuwe club (Hurley) van keepster Quirina Scheffer. Maar dat is er met een blik op de stand niet minder op geworden. Maar Rotterdam heeft de Zuid-Afrikaanse Marescia en wint, nipt.”

Eigenlijk wel prima dat wij nog steeds het kleintje blijven, dan zijn we ook op ons best en gaan we er weer vol tegenaan. Na een strakke voorbereiding in ‘ons’ hok zijn we er helemaal klaar voor om het thuispubliek te laten zien waarom wij al een aantal keer gewonnen hebben. Tijdens het inlopen even genietend om je heen kijken; wat veel publiek, en dat allemaal voor ons! De Hurleyanen beginnen enthousiast te worden en zijn er ook deze zondag voor ons, om ons te ondersteunen en aan te moedigen. Deze zondag hebben we trouwens hoog bezoek: het is namelijk ouderdag, dus er zijn veel ouders gekomen om te kijken en na de wedstrijd te borrelen.

Nu naar de wedstrijd. We begonnen behoorlijk sterk aan de wedstrijd en dit resulteerde in een aantal kansen. Maar zoals voorspelt is Rotterdam er erg op gebrand om nu eens met de winst naar huis te gaan en niet weer met een gelijkspel. Een corner van Rotterdam belandt naast het doel en alle andere initiatieven worden door ons vakkundig afgestopt. Dan is daar ineens net iets  te veel ruimte midden op het veld en kan Rotterdam uitbreken. In de cirkel speelt een Rotterdam aanvaller de bal net iets te ver voor zich uit, de scheids hoort twee sticks tegen elkaar gaan en besluit een strafbal te geven. Zeer onterecht, maar voor Q wel het moment om wraak te kunnen nemen. Helaas, Q zit er goed bij, maar de bal rolt toch het doel in. 0-1, we moeten nu echt aan de bak. Het lukt ons niet meer om voor de rust de gelijkmaker op het scorebord te zetten, dus gaan we met een achterstand ‘thee drinken’.

Na de rust komen wij goed uit de startblokken en weten een corner te forceren. Aangeven, stoppen en aanleggen, het lijkt zo gemakkelijk, maar het moet maar even gebeuren. Gelukkig hebben wij een ware strafcornerspecialiste in onze gelederen en pusht Myrte keurig binnen, 1-1 en we gaan op zoek naar nog een treffer. Het spel vindt vooral plaats op het middenveld en tot echt grote kansen komt het van beide kanten niet. Dan is daar plots een doorgeschoten bal die voor Q verschijnt, Q redt in eerste instantie, maar we krijgen de bal niet goed weggewerkt en Rotterdam kan alsnog binnentikken. Daar zaten we dus echt niet op te wachten. Wij gaan koste wat kost met een punt (en) van het veld af en Rotterdam zal het zwaar bezuren. Een vrije slag rand cirkel is tegenwoordig een stuk ingewikkelder geworden, maar net zoals dat wij een strafcornerspecialste hebben, hebben we ook een backhandspecialiste. Dorith ziet een gaatje links in de cirkel, passeert één Rotterdam verdediger en haalt verwoestend uit met d’r backhand. Nou deze heeft de keeper niet eens zien voorbij vliegen zo hard. Een mooie 2-2 prijkt op het scorebord, maar misschien zit er nog meer in….?? Helaas voor ons is de scheidsrechter een beetje klaar met het mooie geluid van twee sticks die tegen elkaar kletteren en geeft ons een gele kaart. Net op het moment dat we echt door konden drukken, worden we onderbroken en wordt het een onbegonnen zaak. 5 minuten lang moeten wij het dicht zien te houden en hopen dat we in de laatste luttele minuten nog wat spectaculairs kunnen doen. Steef maakt 1 minuut voor tijd echt een schitterende actie en haalt uit, maar helaas stond de keeper op de verkeerde (goede) plek en bleef het bij 2-2.

Een uitslag waar beide teams uiteindelijk wel tevreden mee kunnen zijn. Rotterdam was niet de sterkere gedurende de hele wedstrijd, dat waren wij ook niet. Wij komen twee keer terug van een achterstand (en Rotterdam staat dus ook twee keer op voorsprong) en hadden natuurlijk kans op de winst, maar het kan niet elke week feest zijn. Deze week gaan we ons weer focussen op de volgende tegenstander: SCHC. We zullen alles op alles moeten zetten om ook hier weer iets moois van te maken, dus komt allen kijken aanstaande zondag 12.45 op SCHC, te Bilthoven.

Tot dan!

Comments (2)

  1. Ik weeet nog dat Rotterdam vorig jaar zo goed begon! Ze eindigen in de midddenmoot denk ik, Hurley ook 😀

  2. multskets

    goede start

Reageer