Wedstrijdverslag Hurley-Pinoké: Het laatste doelpunt…

Foto © Rob Visser

Het laatste doelpunt van dit seizoen….

Vandaag de bosderby tussen Hurley en Pinoké op het programma en zoals hockey.nl het al eens verwoordde; voorheen vaak een wedstrijd in de onderste regionen van de competitie, maar nu een wedstrijd in de middenmoot van de competitie. Voor velen een verrassing dus voorafgaand aan de wedstrijd veel media aandacht en ook tijdens de wedstrijd hebben beide teams niet over de aandacht te klagen. Het staat bomvol langs de lijn.

Pinoké weet wat ze te doen staat en schotelt het publiek een mooi staaltje scorend vermogen voor. Via een lange pass weet Dirks de bal achter Q te schuiven en staat er 0-1 op het scorebord. Meestal zijn wij wakker geschud maar een doelpunt blijft echter uit. Binnen de kortste keren is het zelfs 0-2 en hebben wij heel wat goed te maken. Een aantal corners later hebben wij nog niets aan de score kunnen veranderen. Pinoké staat er ontspannen bij en besluit dan ook maar 0-3 te maken. Dan kunnen ze de tweede helft in ieder geval relax ingaan.

Voor ons zaak om in de rust iedereen op scherp te zetten en in ieder geval te laten zien dat we echt wel kunnen hockeyen, dat Pinoké te gast is bij ons en dat we ze alle hoeken van het veld laten zien. Wij worden meerdere malen zeer gevaarlijk, maar de 1-3 blijft vooralsnog uit. Een corner moet dan toch een keer de verlossing gaan brengen?! Een zeer mooie uitgevoerde corner wordt door Dorrie keurig het netje ingetikt en eindelijk is de langverwachte 1-3 een feit. En we blijven gaan, de kansen blijven komen, maar steeds brengt paal, lat of keeper redding voor Pinoké. Waar is ons geluksvogeltje gebleven? Komt die vandaag dan nog steeds niet? Helaas komt het fluitsignaal voor het einde van de wedstrijd veel te vroeg en moeten wij Pinoké met 3 punten weer naar de andere kant van het Amsterdamse Bos sturen. Erg gelukkig waren ze daar echter niet mee, geen mens snapt waarom… Ze hebben er 3 punten bij en wij staan wederom met lege handen. Vorige week overigens geheel terecht, deze week absoluut geflatteerd.

Maarrrrrr weer op naar volgende week als we af mogen reizen naar het verre Zuiden, naar Eindhoven welteverstaan. Hier wacht OZ ons gretig op, en wij zullen er nog gretiger op ingaan. Volgende week zijn de punten weer voor ons!

Via deze weg nog even een speciaal woord voor onze Dorrie (Dorith Claushuis)! Vandaag heeft ze haar laatste wedstrijd van dit seizoen voor ons gespeeld en bezegeld met een doelpunt. Ze gaat voor een stage naar Australië en is helaas pas volgend seizoen weer te bewonderen op de velden van Hurley. Kun je haar welbekende backhand niet zo lang missen?! Er zijn filmpjes te vinden via RTV N-H en anders zit er toch echt niks anders op dan haar op te zoeken aan de andere kant van de wereld! Maar wie weet, staat er ineens een nieuwe koningin op…. Koningin Forehand, Koningin  Tip In, Koningin Slidings, you never know!

Tot volgende week, 12.45 Oranje Zwart D1-Hurley D1

Reageer