Wedstrijdverslag Oranje Zwart-Hurley: Down Under

Down Under

Zondag mocht er worden afgereisd naar het verre Zuiden om de strijd aan te gaan met Oranje Zwart. Vanuit Australië kwamen er nog de succeswensen van onze teammattie Dorrie (Dorith Claushuis, red.)  dat we alles in de strijd moesten gooien om deze drie punten mee naar het Westen te nemen.

Zo gezegd zo gedaan, er werd scherp gestart en er was eindelijk weer eens iets van het vertrouwde spelletje te zien. De verdediging van OZ werd regelmatig het Eindhovense Bos ingestuurd en wij hielden de Brabantse delegatie keurig op afstand. Na een kwartier spelen werd onze inzet beloond met een doelpunt. Een flitsende actie van Steef (foto, Stephanie van der Raad, red.) zorgde voor de 0-1 op het scorebord. Wat waren we blij dat we eindelijk weer een voorsprong te verdedigen hadden. Tot aan rust hebben we stand gehouden en in de rust werden de puntjes op de i gezet om deze voorsprong ook vast te houden en zelfs uit te bouwen.

In de tweede helft kregen we te maken met het Brabantse geweld. Ze bleven maar komen, ze bleven maar gaan. Veel lange ballen over en weer, een gemiddelde tenniswedstrijd is er niks bij. Langs de kant zullen ze er soms een ping pong gevoel aan over hebben gehouden. We kregen geen controle meer over de wedstrijd en moesten toezien hoe de Eindhovense dames via een corner variant voor de lijnstop de bal binnen konden tikken. Hoe zuur is dat?! Nu moeten wij weer het heft in handen nemen en volle bak gaan voor die winstpunten. Maar de grip die wij in de eerste helft op OZ hadden is verdwenen en nu maken zij uit wat er gebeurt. Proberen de rust te bewaren en toch één punt mee naar Amsterdam mee te nemen. Maar weer is het ons niet gegund. Een paar minuten voor tijd weten ze wederom via een strafcorner de 2-1 aan te tekenen en is het gedaan. Weer hebben wij het uit onze handen laten glippen en weer mochten wij geen punten bijschrijven bij ons totaal.

Aanstaande woensdagavond wacht ons de wedstrijd tegen Laren. We mogen ze op ons eigen complex ontvangen en wat kunt u nu beter doen dan op een saaie doordeweekse woensdagavond de tijd doorbrengen op Hurley?! En dan wordt het natuurlijk nog leuker gemaakt doordat wij onze opwachting weer maken en nu eens echt gaan laten zien waar we de eerste seizoenshelft zo goed in waren!

Reageer