Wedstrijdverslag SCHC-Hurley

Een nieuw tijdperk

Jarenlang heeft Hurley, zowel bij de dames als bij de heren, regelmatig gewisseld tussen Hoofdklasse en Overgangsklasse. Een keuze maken was lastig; de Overgangsklasse is zeker een heel mooi niveau om te spelen, maar de Hoofdklasse lonkt toch altijd. Meedoen met de beste van het land blijft het mooiste wat er is. Bij de start van dit seizoen werden we nog keurig door Den Bosch opzij gezet en hadden we vrij weinig in te brengen. Toen is wel het lichtje gaan branden dat we vrij weinig zin hadden om elke wedstrijd van de mat geveegd te worden en besloten we er met z’n er vol voor te gaan. Dit resulteerde in een paar mooie overwinningen op rij, vorige week gelijkspel tegen Rotterdam en deze week vol vertrouwen op naar de wedstrijd tegen SCHC. Wie had dat gedacht dat je in de auto naar Bilthoven zit en denkt : “Wie weet…?!”

De eerste helft was hier echter alleen vrij weinig van terug te zien. Met ontzag en grote ogen keken wij naar het mooie spel van Stichtse, wow wat kunnen die goed hockeyen! Dat was niet echt de bedoeling van deze wedstrijd, wij wilden ze juist laten zien dat het echt niet Lucky is dat we staan waar we staan. Stichtse stuurde ons van het kastje naar de muur en we hadden vrij weinig in te brengen.  SCHC wist dit om te zetten in een 1-0 voorsprong en die was op dat moment meer dan terecht. Er moest snel iets gebeuren, want een walk over, daar zat dus niemand op te wachten. Het duurde even, maar na 20 minuten durfden we eindelijk te hockeyen en begonnen we weerstand te bieden aan SCHC. Een grote kans bleef helaas onbenut, mede dankzij knap duikwerk van verdedigster Jongepier. Had het toch zomaar 1-1 kunnen staan. Stichtse schrok van deze kans en prompt stond het 2-0, ai. Rusten dan maar.

In de rust een meer dan terechte preek en iedereen staat weer op scherp. We gaan hier met opgeheven hoofd van het veld en dat kan alleen maar als we er vol voor gaan, met vuur in de ogen. In de tweede helft geven we werkelijk alles wat in onze macht ligt om het SCHC zo moeilijk mogelijk te maken en dat lukt vrij aardig. Echt grote kansen krijgen ze niet meer, helaas weten ze nog wel één mooie aanval te verzilveren en staat het toch 3-0. Natuurlijk zijn er voor ons ook kansen en flitsende aanvallen, maar het doel weten we net niet te vinden. Balen! Maar we hebben ons de tweede helft  heel kranig geweerd en waren tevreden over het, in de tweede helft, vertoonde spel. Doorgaan op deze voet en er liggen nog mooie dingen in het verschiet…

Want we staan op dit moment nog steeds vijfde en dat past misschien ook wel bij het nieuwe tijdperk van Hurley. Over een nieuw tijdperk gesproken: de jeugd van Hurley klopt inmiddels ook al heel hard aan de deur bij Dames 1. Op de trainingen beginnen ze zo langzamerhand de dienst uit te maken, maar nu ook in de laatste minuten van de wedstrijd tegen SCHC wordt een plek in het veld opgeëist.  Door niemand minder dan Mandy Visser en die ook nog meteen een duel wil spelen met Soledad Garcia. Helaas kwam het niet tot een duel, want Garcia was zo verstandig om de bal te passen anders had ze het duel geheid verloren. Na twee minuten was daar jammer genoeg al het eindsignaal, maar kon ze wel mooi een handdruk in ontvangst nemen van Garcia, die vond dat ze heel goed had gespeeld, en terecht!!!!

Reageer