Weusthof: “Het beste van ons spel moet eigenlijk nog komen” – Hoofdklasse Hockey Nederland

Weusthof: “Het beste van ons spel moet eigenlijk nog komen”

RoderickWeusthof.mwd

De heren van Kampong hebben aan het langste eind getrokken in de derby tegen SCHC. Op het veld van Kampong werd het 2-0.

SCHC hield lang stand en speelde defensief waardoor Kampong er lastig door kwam. Na een half uur spelen kwam Kampong door Roderick Weusthof uit een strafcorner op 1-0 voorsprong. In de tweede bracht Pieter Wiegman zijn ploeg op 2-0 en dat was ook de eindstand.

De uitslag was volgens Weusthof niet de juiste afspiegeling van de verhoudingen op het veld die ijskoude zondagmiddag. “Nee dat denk ik niet, de score had veel hoger kunnen uitvallen. Echter, 2-0 is genoeg. We hebben drie punten en daar gaat het om.”

Kampong kreeg in dit duel maar liefst 12 strafcorners waarvan er slechts eentje werd gescoord. “12 strafcorners is natuurlijk ideaal voor een cornerpusher, helaas ging er maar eentje in. Het kan een keer gebeuren. Het was gelukkig niet echt nodig, dus hopelijk is het volgende week beter.”

SCHC stond de korte hoekslag van de blauwhemden goed te verdedigen. Weusthof legt uit dat het falen van de strafcorner aan het ritme lag. “Sander de Wijn geeft normaal gesproken de strafcorner aan. Deze week moet je dan trainen met jongens die dat hele jaar nog niet hebben gedaan, dus het ritme is weg en dat is eigenlijk het allerbelangrijkste bij een strafcorner. Maar ik kan hem altijd maken en daarin heb ik gewoon gefaald.”

Deze overwinning was voor Kampong heel belangrijk na de anticlimax vorige week tegen Amsterdam. “Dit was een belangrijke wedstrijd. Voor de play-off plekken moet je dit soort duels gewoon winnen. Stichtsche heeft vorige week gewonnen, dus die zaten een beetje in de winning-mood en wij konden deze overwinning goed gebruiken. Daarnaast zijn er veel jongens geblesseerd, dus ruimte voor de jongens die normaal wat minder spelen. We konden hen goed gebruiken, ze hebben weer ervaring opgedaan. Als straks iedereen weer fit is hebben we een goede mix van spelers. .”

Comments (4)

  1. Dat beste spel moet dan gaan komen tijdens de playoff´s (als Kampong die haalt). De Wijn wordt nu al enorm gemist(zonder hem heeft Kampong een matige verdediging), samen met Kemperman de absolute topspeler bij Kampong. Weusthof is meer een goede cornerspecialist. Weet even niet welke spelers er het komend weekend niet bij zullen zijn (vanwege blessures), maar mis je ook nog een a twee spelers van het rijtje; Alegre, Bouwens, Caspers, Docherty, Dullemeijer, Jonker en Siebinga, dan zullen de overige 4 topclubs met Kampong geen moeite hebben.

  2. Wie weet welke spelers er bij Kampong zeker niet bij zullen zijn, aankomend weekend?

  3. @Pieter, anders rij je deze week ff langs op Kampong, weet je het gelijk.

  4. Ga ik doen, biertje drinken samen met Docherty, De Wijn, Jonker en Alegre, gezellig, gelijk de hele as van Kampong bij elkaar!

Leave a Reply