Wijzenbeek: “De kans dat zondag een A-junior debuteert is groot”

Het echte werk staat voor de heren van SCHC bijna voor de deur. De ploeg van coach Pim Wijzenbeek gaat zondag op bezoek bij Oranje Zwart. Meteen een goede krachtmeting. “OZ is in vorm en zal vlijmscherp zijn. Ik verwacht geen drie punten te pakken in Eindhoven, maar we gaan ook niet op onze rug liggen met de pootjes omhoog,” aldus Wijzenbeek

Het team uit Bilthoven is al een lange periode bezig met de voorbereidingen. De winterstop was nog maar net begonnen en de spelers hesen zich in hun trainingspakken om fit te worden en voorbereid aan de tweede competitiehelft te beginnen. “We hebben hard getraind. Goed gewerkt en het vertrouwen is terug,” licht Wijzenbeek toe.

Later werd bekend dat de vier Kiwi’s van SCHC niet terugkeren na de winterstop. Wijzenbeek moet het na de winterstop stellen zonder Arun Panchia, Stephen Jenness, Hugo Inglis en Blair Tarrant. In plaats daarvan heeft hij een blik A-junioren opengetrokken. Hoe gaat dat? “Dat gaat heel goed. De omschakeling was in het begin even moeizaam, maar ze konden al snel aanhaken.”

De kans is echter klein dat de A-junioren alle vijf in de basis komen staan. “Het is een selectieprocedure en de beste zullen spelen. We stellen ze gelijk aan alle andere spelers. Ze trainen vol met ons mee en dan bekijken we per wedstrijd wie meegaan. Of ze zondag al ingezet worden? Ik denk dat er een aantal hun debuut gaan maken.”

Wat is er nu essentieel anders dan voorheen? “We hebben natuurlijk een andere samenstelling en we praten weer Nederlands met elkaar. Er is sowieso meer gevoel in de groep. Bovendien hebben we een nieuw plan en we hebben onze speelstijl aangepast.”

Waar liggen voor jullie de kansen voor de komende periode? “We gaan er iedere wedstrijd voor, maar als je naar de ranglijst kijkt zie je gewoon wat de echte topploegen zijn. Als je naar de onderkant kijkt maken we meer kans. We hopen in de komende vijf wedstrijden in ieder geval zes punten te pakken. Waar vandaan, dat maakt niet uit.”

Comments (3)

  1. afgelopen dinsdag Huizen – SCHC 3-2

  2. @Speler.wat mij betreft geen verrassing, het is gewoon een middelmatige OVK ploeg SCHC.

  3. Huizen kampioen van de oefenwedstrijden……..

Reageer