Wijzenbeek: “Tien weken buffelen”

In Bilthoven zitten ze niet stil na elf nederlagen op rij. Het nog puntloze SCHC is 20 december al begonnen met de voorbereiding op de tweede helft van het seizoen dat pas  op zondag 24 februari begint. Briljant of Gekkenwerk?

De achterstand op nummer elf Voordaan is inmiddels opgelopen tot zeven punten. In het AD/Utrechts Nieuwsblad vertelt coach Pim Wijzenbeek over de aanloop naar het tweede deel van de competitie.

Met behulp van een inspanningsfysioloog is er een plan uitgestippeld om SCHC topfit aan de herstart van de competitie te laten verschijnen.

“Het team is er zelf mee gekomen en daar ben ik blij mee. Het is niet niks’, zegt Wijzenbeek in de krant over de lange voorbereiding. ‘Als we niet met het team bij elkaar zijn, trainen de jongens individueel. We beginnen met twee tot drie keer in de week bij elkaar zijn, daarna wordt het minimaal vijf keer.”

Het is een zware opgave, maar volgens Wijzenbeek de enige weg die kan leiden tot handhaving. Op dit moment dreigt directe degradatie, want concurrent Voordaan staat op zeven punten.

De Bilthovense club ontmoet op 24 februari achtereenvolgens Oranje Zwart, Pinoké en Kampong. Het zwaartepunt van de tweede helft van de competitie ligt in het weekeinde van 15 tot en met 17 maart. Dan ontmoet SCHC eerst kwelgeest Voordaan op eigen terrein.

Fitheid zal doorslaggevend zijn, denkt Wijzenbeek: “Wat Den Bosch vorig jaar flikte komt niet alleen door Marc Lammers. Mathijs Brouwer vertelde me dat hij nu nooit meer zo’n voorbereiding op de tweede helft van het seizoen wil meemaken, omdat het zo zwaar was. Je moet dus als team iets bijzonders doen.”

Het programma is zo zwaar is dat nog wel leuk? “Als begeleiding proberen we het programma leuk te maken’, reageert Wijzenbeek. ‘En wij weten als team dat je echt lol hebt als je punten pakt. We hebben een hoop te doen met deze jonge groep en kunnen nu uitgebreid trainen op basistechnieken.”

Wat denkt u? Is dit briljant en gaat het SCHC helpen? Of gekkenwerk en valt SCHC niet meer te redden? Laat uw mening achter en reageer op elkaar met respect.

Comments (11)

 1. Iman Trafo

  Ik ben bang dat het ‘wishful thinking’ is en dat het deze keer niet gaat lukken. De teloorgang na Adel zal niet te stoppen zijn vrees ik.

 2. Je kan niet zeggen dat dit door Adel komt.

  Hoop dat zo’n grote club als Schc toch in de hoofdklasse blijft schitteren.

 3. @bruce, omdat ze nu ook al zo schitteren? kansloze missie op naar de OVK

 4. Geef de beste man een kans!! Je kunt veel van hem denken of zeggen, maar hij gooit het bijltje er in ieder geval niet bij neer en dat is moedig.

 5. Wordt toch een lastige klus. De Ieren zijn er een tijdje niet vanwege de World Hockey League, de internationals van NZ moeten in februari terug voor een trainingskamp en spelen van 8 tot 18 maart de Azlan Shah Cup, dus die zijn ze dan ook 2,5 week kwijt. Juist in die periode krijgen ze Voordaan op bezoek, dat zal echt lastig worden zonder de Kiwi’s…

 6. @John, hij heeft al een half seizoen de kans gekregen. Natuurlijk gooit hij het bijltje er niet bij neer het is zijn beroep en dus zijn eten.

 7. Het is niet Wijzenbeek die je de schuld kan geven. Is door wanbeleid bij het betreffende bestuurslid tophockey, dat hij met een volledig nieuwe niet hoofdklasse waardige selectie kan beginnen. Voor SCHC is degraderen het beste en onder deze trainer een nieuw team bouwen met de talenten die ze daar hebben en weer promoveren naar de hoofdklasse. Dat is voor hun de beste basis.

 8. Schc degradeert dat staat vast. Maar het zou me niet verbazen als daar straks aan het einde van het jaar weer een hele grote uittocht plaats zal vinden en ze dus volgend jaar weer 16 nieuwe jongens kunnen gaan inpassen.

 9. Het is niet meer dan logisch dat met name de buitenlanders zullen vertrekken bij een degradatie. Ik denk dat we reeel moeten zijn en dat een eindsprint best mogelijk is, maar plek 9 in de hoofdklasse is denk ik onmogelijk. Het wordt dus zeker nacompetitie met een grote kans op direct degradatie.

  En wie zullen er dan nog blijven? Ik denk maar weinig. Erg jammer. Want een leegloop als dit gun je geen club.

  Toch ben ik dan benieuwd waar het is misgegaan. En dan niet zeggen dat dit het beleid en/of bestuur is geweest, maar kom eens met inhoud. Waarom is dit dan het beleid/bestuur. Doen ze het expres of per ongeluk. We hebben namelijk nog steeds met hockeyverenigingen te maken waar (behalve de topteams en hetgeen eromheen cirkelt) met onbetaalde vrijwilligers.

 10. Denk dat we dit jaar meemaken dat de degradant puntloos eruit zal gaan. De eerste wedstrijd missen ze hun 2 ieren en daarna missen ze een wedstrijd of 3/4 hun Kiwies.
  De terugkeer van Brinkman toen is het misgegaan die wist in 17 of 18 wedstrijden niet te winnen en werd toen op non actief gesteld en daarna is er jaarlijks een karrevracht aan spelers vertrokken en gekomen en dat zal dit jaar na degradatie natuurlijk niet anders zijn, want de tijd dat de echte clubspelers bestonden ligt wel een beetje achter ons.

 11. Idd onder Brinkman is het mis gegaan. Adel heeft het toen erg goed gedaan. Maar helaas lijkt het alsof er onder Adel steeds onrust en een duiventil ontstaat.

Reageer