Wolff: "een gemakkelijke tegenstander is Reading niet"


De mannenploeg van Hockey Club Rotterdam neemt het in de achtste finales van de Euro Hockey League op tegen het Engelse Reading HC. Rotterdam-coach Reinoud Wolff reageert terughoudend in het AD op de tegenstander. “Momenteel weet ik niet precies hoe zij spelen maar daar gaan we natuurlijk snel achteraan.”
Wolff refereert naar het afgelopen seizoen. “Amsterdam kon Reading in de poulefase slechts met moeite verslaan. Het werd uiteindelijk 2-1.”
Die wedstrijd scoorde Taeke Taekema de winnende treffer pas vier minuten voor tijd. “Een gemakkelijke tegenstander is het dus zeker niet. Ze draaien al jaren mee in de top van Engeland. Daarbij zijn ze de afgelopen tien jaar niet weg te denken uit de Europese top,” aldus Wolff.
In 20023 won de Engelse ploeg de Europa Cup, de voorloper van de Euro Hockey League. Wanneer de wedstrijd tegen Reading precies op het programma staat, is nog niet bekend. Het duel wordt op 29 of 30 maart gespeeld. Als Rotterdam de Engelse ploeg kan verslaan, moet het voor een plaats bij de laatste vier strijden tegen de winnaar van het duel tussen het Belgische KHC Dragons en het Ierse Lisnagarvey HC. De kwartfinales worden op 31 maart en 1 april gespeeld.
De speellocatie is nog niet bekend. EHL-voorzitter Jons Hensel hoopt de locatie uiterlijk volgende week bekend te maken. Wat hij wel weet is dat Rotterdam niet ver hoeft te reizen. “Er zijn nog twee gegadigden voor de organisatie van het evenement. Het gaat tussen Bloemendaal en Amsterdam, ” aldus Hensel.
De loting van de andere Nederlandse teams in de EHL is als volgt:
Terassa (Spa) – Amsterdam
Bloemendaal – Club de Campo (Spa)
 

Reageer