Wolff: “Het blijkt dat ze goede hockeyers hebben”

Rotterdam heeft een verrassende 1-2 nederlaag geleden tegen Den Bosch. Door het verlies is de ploeg van coach Reinoud Wolff de koppositie in de hoofdklasse kwijtgeraakt.

Rotterdam kwam tegen Den Bosch in de tweede helft op achterstand door een eigen doelpunt van Sjoerd Gerretsen. Dat gebeurde nadat het duel al even was stilgelegd vanwege een blessure van de scheidsrechter.

“Het was een onrustige wedstrijd. Den Bosch is voor het eerst dit jaar compleet, ze hebben goed materiaal staan en bevinden zich eigenlijk iets te laag op de ranglijst. Maar, het gaat vooral fout op het moment dat wij net in het ritme komen, dat ritme weer gebroken zagen door een rare ongelukkige wedstrijd. De scheidsrechter die een paar keer uitvalt, drie, vier keer onderbroken waardoor wij eigenlijk een hele rare wedstrijd spelen. Ook eigen slordigheid, veel onnodige ballen ingeleverd en ook heel simpel: kansen missen.”

In de eerste twintig minuten zette Den Bosch heel veel druk op de verdediging en middenveld van Rotterdam. “Den Bosch weet dat ze punten moeten halen. Ze spelen met heel veel opportunisme en het blijkt dat ze goede hockeyers hebben. Als je daar dan even de verkeerde dingen tegen doet geef je kansen weg, grote kansen.”

Kort na de 0-1 kwam Rotterdam op eigen veld op gelijke hoogte. Nick Wilson zorgde voor evenwicht: 1-1. Je zou denken dat de koploper op dat moment zou doordrukken, maar Den Bosch gaf zich niet gewonnen en kreeg een fiks aantal kansen. De Bosschenaren gingen er met de winst vandoor. Austin Smith besliste het duel uit een strafcorner.

“Het viel allemaal ongelukkig dit duel. We speelden beslist niet onze beste wedstrijd we hebben drie periodes gehad dat we goed stonden te hockeyen, genoeg creëren, maar ook genoeg kansen missen. Er werd van alles verwacht, maar het valt gewoon de andere kant op.”

 

Reageer