Wolff: “Wij gaan die play-offs niet missen nee”

Rob Visser
Rob Visser

Vooraf wist Rotterdam-coach Reinoud Wolff niet zeker of hij wel of niet tevreden zou zijn met een gelijkspel tegen Amsterdam. Achteraf is hij toch niet helemaal tevreden met de puntendeling. “We begonnen niet goed aan de wedstrijd in die zin dat we veel balverlies voorin leden en dat leverde kansen voor Amsterdam op. We krijgen twee discutabele goals tegen en van 2-0 achter komen we in het tweede deel van de eerste helft heel sterk terug. We spelen op dat moment geweldig en halen ons heel gemakkelijk op naar 2-2. Na de rust gaat het eigenlijk gewoon verder naar een 3-2 voorsprong en daar hadden we echt de kansen om ver uit te lopen en die hebben we laten liggen,” legt Wolff uit.

Beide ploegen hebben in het duel op voorsprong gestaan en knokten zich goed terug. De wedstrijd kon 70 minuten lang eigenlijk alle kanten op. “Dat zie je bij dit soort elftallen. Beide teams kunnen zoveel aanvalskracht ontwikkelen en zijn zo makkelijk in staat om kansen te creëren, dat je heel moeilijk verdedigende controle kan houden. Dat was vorig jaar al een beetje aan de orde met onze 7-6 winst dat een belachelijke uitslag is in het hockey, maar daar begon het ook wel een beetje op te lijken in de tweede helft.”

Met nog vijf wedstrijden te spelen durft Wolff al een beetje vooruit te blikken naar de play-offs. “Ik vind dat wij de play-offs moeten halen, maar er zijn op dit moment nog kei hard vijf ploegen die nog allemaal kampioen van Nederland kunnen worden, die allemaal uitstekend materiaal hebben met een enorme drive en daar zijn wij er een van, maar wij gaan die play-offs niet missen nee.”

Reageer