Zaalhockey: Doek valt voor heren AMHC

Voor de hockeyers van AMHC is het doek gevallen in de zaalhockeycompetitie. De Amersfoortse herenploeg van Trainer/coach Marc de Moor verliet gisteravond puntloos het universitair sportcentrum in Amsterdam. Na vijf mooie jaren op het allerhoogste niveau is het gedaan voor de roodhemden die vanaf de eerste zaalwedstrijd van dit seizoen weinig overlevingskansen kregen toegedicht.

Gisteren moest AMHC in het eerste duel een zware buiging maken voor Amsterdam dat dit jaar alle ammunitie gebruikt om de Nederlandse titel te verdedigen. AMHC begon moedig en nam twee keer Vincent van de Peppel, doelman van het nationale zaalteam, bijna bij de neus. In het overgrote deel van dit duel heerste Amsterdam. Voor de rust was de sluitpost van AMHC, Derk Gilles, zes keer gepasseerd. Na de pauze speelde AMHC op halve kracht, met het oog op de beslissende wedstrijd tegen Den Bosch. Na de dertiende treffer van Amsterdam kon de schakelaar van de pijnbank, na het verlossende eindsignaal van de arbiter, worden overgehaald.

Tegen Den Bosch ging de wedstrijd op en neer. “Wij waren niet beter en zij niet slechter,” aldus AMHC-manager Huub Oude Groen. Pas na rust kwam er een beetje vuurwerk op het linoleum. Vlak voor tijd voltrokken de Boschenaren het vonnis via het benutten van een strafcorner. Slechts één punt hielden de keistedelijken over aan dit teleurstellende zaalseizoen.

Foto: Maurice de Wert

Bron: AD/Amersfoortse Courant

Comments (6)

  1. Al jaren horen ze er niet in thuis, en nu ook nog eens in de zwakste poule vliegen ze er eindelijk uit.

  2. @ peter
    de zwakste poule? in de poule zitten met amsterdam noem ik nou niet echt de zwakste poule, en voor de rest zijn, kampong den bosch en scharwijde en almerezowat aan elkaar gewaagt, ze strijden niet voor niets alle 4 nog voor de 2de plek. dus dat noem ik nou niet echt de zwakste ploeg

  3. ik bedoel natuurlijk poule en niet ploeg 😉

  4. lekker belangrijk hoe goed of slecht die poule is. Amersfoort kan er gewoon werkelijk geen ruk van dus met wie ze ook zitten, ze waren eruit gevlogen. Veld gaan ze er ook uit dus daar horen we voorlopig niks meer van!

  5. Poule A zeker de zwakste van de twee, dat Amersfoort het dan ook niet redt is jammer maar niet gek.

    Wel gek vond ik de poule indeling dit jaar, poule a met Amsterdam en Kampong en Poule B met rotterdam, rood wit, hdm, oz en hurley. Los van het feit dat er teams in dit lijstje soms niet compleet zijn of er 100% voor gaan vindt ik wel dat dit 7 plaf off kandidaten zijn. Hoe kan het dn toch zo zijn dat je in poule twee 5 kandidaten tegenkomt?

  6. Op basis van de eindstand van vorig seizoen. Rotterdam werd 4e in de poule.

Reageer