Zaalhockey: HDM verrassend naar play-offs en KZ doet stapje terug

Dames

De dames van HDM hebben zaterdagmiddag goede zaken gedaan. Door een overwinning op zowel Laren (3-2) als Kampong (4-1) zijn zij verzekerd van een plekje in de play-offs. Amsterdam wist zich ook te plaatsen voor de play-offs. De hoofdstedelingen wonnen van Wageningen (3-0) en van Kampong (4-1).

Voor De Terriërs en Kampong is het afgelopen, want zij eindigden op plek drie en vier. Laren moet zich opmaken voor de play-0uts en Wageningen degradeert uit de hoofdklasse zaal.

In poule B hebben twee Brabantse clubs zich geplaatst voor de play-offs. Zowel MOP als Den Bosch behaalden genoeg punten in de competitie om eerste en tweede te eindigen. SCHC hoeft niet meer te spelen in de zaal en kan zich dus opmaken voor de veldcompetitie.

De dames van Oranje Zwart verloren zaterdagmiddag van SCHC (4-2) en later nog eens van Rotterdam (3-2) waardoor voor hen de zaalcompetitie ook is afgelopen. Hoewel de Rotterdamse dames wonnen moeten zij zich voorbereiden op de play-outs. Klein Zwitserland speelt volgend jaar in de topklasse.

Zondag tien februari speel MOP tegen HDM en Den Bosch tegen Amsterdam. De finale vindt later die dag plaats in het Topsportcentrum te Rotterdam.

Comments (1)

  1. Heeft kz nu helemaal niets meer in de hoofdklasse? Pfff binnenkort kz – berkel rodenrijs :s #lekkerbezigaandeklatteweg

Comments are closed.