Zaalhockey: hoopvolle doorstart dames AMHC

De hockeysters van het Amersfoortse AMHC zijn de doorstart van het zaalseizoen in de topklasse hoopvol begonnen. Na de verliespartij tegen Voordaan (1-2) en de winst op Houten (4-2) staat de deur, die uiteindelijk kan leiden naar de play offs voor een plaatsje in de hoofdklasse, nog open voor de roodhemden.

De knappe driepunter die AMHC twee weken geleden na het duel met Gooische overhield, overtrof zelfs de stoutste verwachtingen van trainer/coach Jamie Swiers. Het was ook een wedstrijd die volgde na een oefenduel tegen Voordaan dat met 6-2 werd verloren; een duel dat een hoop leerstof opleverde voor de Amersfoorters.

Vrijdag werd nog geoefend tegen hoofdklasser Wageningen. “Het heeft ons weer een stukje verder gebracht,” vertelde Swiers aan het AD.

Voordaan, met voormalig AMHC-speelster Marloes Poelman in de gelederen, had in het eerste deel van de wedstrijd een veldoverwicht. Keer op keer moest AMHC-keepster Eline van der Veen haar klasse tonen om de keistedelijke doellijn schoon te houden. Toch ging de voormalige sluitpost van Almere door de knieën voor twee fortuinlijke pushes, afkomstig van Groenekanse sticks.

Na rust kwam AMHC fel uit de startblokken met een doelpunt van Sacha Bal als beloning (1-2). De Amersfoortsen waren sterker aan de bal, maar konden in aanvallend opzicht geen vuist maken om de gelijkmaker aan te tekenen.

In het tweede duel won AMHC met 4-2 van Houten door treffers van Anouk Bekker (2), Jet van den Bosch en Sacha Bal.

Swiers: “We hebben tegen Houten laten zien dat we dit zaalseizoen met de grote clubs kunnen meedoen. Volgende week moeten we hier tegen dezelfde ploegen en in dezelfde ambiance laten zien dat we meetellen.”

 

Reageer