Zaalhockey: Klein Zwitserland op dreef

De zaalhockeymannen van Klein Zwitserland verkeren vooralsnog in een prima vorm in de zaal toplklasse. De formatie van Eric van der Pol slaagde er gisteren tijdens de tweede speelronde wederom in om beide partijen te winnen.

De Kieviten moesten er als eerste aan geloven. De Steenbokken waren met 9-4 een maatje te groot voor de ploeg uit Wassenaar. Later op de middag trokken de Hagenaars, waar de vaste waardes Elout Kielman en Govert Soeters ontbraken, tegen Ring Pass ook hun vierde wedstrijd van de competitie naar zich toe. Tegen de club uit Delft ging het echter wat moeizamer: 5-4

Maar de eerste resultaten van KZ mogen er zijn in de zaal. De hockeyers wonnen eind vorig jaar tijdens de eerste speeldag ook alle wedstrijden en lieten nog geen steek vallen. De oefenmeester heeft daar wel een verklaring voor. “Wij scoren veel uit strafcorners, terwijl de corner bij de andere ploegen wat minder goed loopt. Verder hebben wij de wedstrijd steeds nar ons kunnen toetrekken, omdat wij vrij rustig en gestructureerd blijven hockeyen. Dat komt ook door de ervaring in de ploeg. We houden ons hoofd erbij en maken niet heel veel fouten.”

Het is nog ver weg, maar hoe denkt Van der Pol over eventuele promotie naar het hoogste zaalpodium? “Bij Klein Zwitserland ligt de prioriteit op het veld en het niveauverschil met de hoofdklasse is behoorlijk. Maar wij gaan er alles aan doen om zo hoog mogelijk te eindigen. Als we de kans krijgen, zouden we graag in de hoofdklasse spelen.”

Bron: AD

Comments (5)

 1. Elout Kielman een vaste waarde? Het moet niet gekker worden.

 2. Elout, koning!

 3. Hoofdklassehockey.nl … euh nu al overgangsklasse zaalhockey? moet niet gekker worden.

 4. @hdm Uit de enquête die wij hebben afgenomen onder onze bezoekers is gebleken dat er vraag is naar nieuws uit de top overgangsklasse en de topklasse in de zaal. Daarom plaatsen wij sinds 1 januari 2013 zaalnieuws uit de topklasse en nieuwsberichten uit de top overgangsklasse. Op deze manier hopen wij wat meer in de behoefte van onze bezoekers te voorzien.

  Met vriendelijke groet,

  De redactie

 5. @Renee, klasse. De wintermaanden zijn toch een soort komkommertijd.

  Enne HDM; op het veld zijn jullie ook overgangsklasser als ik het goed heb… Beetje jammere reactie dus.

Reageer