Zaalhockey: meer blessureleed. Handbreuk Vincent Grobben.

Ook Vincent Grobben van Hurley hoort bij het clubje geblesseerden in de hoofdklasse zaalcompetitie. In de wedstrijd tegen Rood-Wit liep de Hurleyaan een handbreuk op.

‘Ik heb een scheurtje in mijn hand’, vertelt de Noord-Hollander, die in totaal zo’n vijf weken in het gips moet. Grappend vervolgt hij: ‘Ik weet niet het hoeveelste slachtoffer ik ben van Daan Meurer, maar voor mij is het zaalseizoen dus voorbij,’ laat Grobben aan Hockey.nl weten.

Grobben stond op zes meter afstand van de harde push, die van de stick van Meurer afzwaaide. De Rood-Wit verdediger blesseerde al eerder de Rotterdammer Tristan Algera.

Naast Algera en Grobben, liepen eerder ook OZ’er Daphne van der Velden, Gijs Campbell (Schaerweijde) en KZ’er Charlotte Adegeest de handblessure op.

Comments (23)

 1. En Daantje Meurer zelf maar janken zodra hij een klein tikje op zn handschoen krijgt…

 2. Ik hoop dat Grobben op tijd fit is voor het veld seizoen. Het is de belangrijkste speler voor Hurley om ze terug te brengen naar de Hoofdklasse.

  Jammer dat een ex-international zoveel handjes moet breken.. al zal dat natuurlijk niet met opzet gebeuren.

  Vincent, beterschap en ik hoop je snel weer (vanaf links) te zien schitteren in het bos.

 3. @Tom Bedoel je die bal die hij op zijn handschoenen kreeg van Manden? Is toch totaal wat anders? Daan zat laag in de cirkel op 50 cm en Manden denkt hem vanaf de hoek de bal om zijn hand op doel te schieten!

  BTW de bal op Grobben was uit de loop gespeeld met een normale push. Misschien tijd voor een goede handschoen!

 4. @Rood Wit vooral lekker op ingaan. Feit blijft dat Meurer inmiddels een hoop handen heeft gebroken, maar dat zal vast wel niet aan hem liggen maar aan die handschoenen….

 5. Het is algemeen bekend, dat D. Meurer hier en daar wel eens een handje breekt. Heeft niks met goede of slechte handschoenen te maken.

 6. Oud hoofdklassespeler

  @ Meurer, die kerel heeft gewoon een geweldige schijnpass. Daan kennende is dit geen opzet.

 7. Die Daan Meurer, wat een ongelofelijk vermoeiende gozer. Breekt hand na hand en zelf altijd janken bij het minste! Schorsen voor het leven in de zaal, geen toeval gewoon onkunde.

 8. @Thomas, je moet de bal spelen knul, niet de persoon. Inderdaad Daan kennende is het ove renthousiasma met de bouw van een tank en tja, daar komen wel eens ongelukjes van. Om dan maar gelijk iemand voor het leven te schorsen geeft blijk van een grote tolerantie.

 9. tegenstander en teamgenoot

  Dus het is heel handig om hier anoniem te reageren op het feit dat er iemand zijn hand heeft gebroken.

  Ik heb jaren met Daan gespeeld en ben ook van mening dat zijn schijnflats te hard en gevaarlijk is. De laatste wedstrijden gebruikt hij deze niet meer en bij dit laatste geval ging het om een normale pass. De bal tegen Rotterdam, waarbij de hand werd gebroken van Algera, was hard maar op het moment van spelen zat de hand nog in de lucht en deed hij deze naar beneden toen de bal onderweg was. Gewoon ongelukkig, helaas !

  Voor wat betreft de handschoenen die de afgelopen jaren worden gebruikt. Deze zijn vaak niet goed meer, worden al 5 jaar lang gebruikt en soms met tape aan elkaar gehouden. Wees slim en koop elk jaar een nieuwe.

 10. Er hoeft geen twijfel te bestaan over het gegeven dat daan meurer bovengemiddeld veel handjes breekt. De alltime topscorer.

  Het hoort ook bij zijn stijl van spelen. Daarmee is het ook een wapen. Spelers denken wel drie keer na voordat ze er druk op zetten. Het boezemt toch angst in. De voetballer Stijn Vreven werd ook verguisd, maar was tegelijkertijd wel een cultheld. Dat is Daan Meurer ook. Niet bestraffen, prachtig dat er zo’n figuur rondloopt.

  Wel jammer dat er hij zelf alleen maar zeurt inderdaad. Dat doet afbreuk aan zijn imago.

 11. @dubbeld, je vergelijkt Daan Meurer met Stijn Vreven en noemt hem een cultheld? Gaat verder alles goed met je?

 12. @teamgenoot&tegenstander: Wat een slap geouwehoer over die betere handschoentjes.. niemand breekt zijn hand in de zaal behalve degene die tegen meurer spelen. Wat de pass betreft, deze is idd hard en gevaarlijk, maar nog gevaarlijker als een lomp iemand deze denkt te beheersen..

 13. Net als dat alle zaalhandschoenen op het WK en EK aan keuringen ondergaan, en vaak worden afgekeurd omdat ze te dik zijn #geenoplossing

 14. @RoodWit. Die bedoel ik inderdaad – het hele spel moest stil gelegd worden vanwege een zacht balletje op zijn stick!
  @Pietje: Eens!! de meeste handen worden gebroken tegen Daan Meurer – dat heeft niks met handschoenen te maken.
  Schijnflats verboden en scheidsrechters harder laten optreden!

 15. Loop eens niet zo te zeiken tegen die gast. Ik vind Meurer een van de betere zaalhockeyers die er in Nederland rondlopen. De meeste gebroken handen zijn van kereltjes die wel even denken onvoorbereid de zaal in te kunnen.

 16. @loos, wat een totale onzin die je uitkraamt, dus als je je hand breekt ben je niet onvoorbereid, wat een onzin.

 17. ik heb jaren met Daan in het nederlands indoor team gespeeld waarmee ook vele internationale toernooien en 100en trainingen, hier heeft hij nooit een hand gebroken van een tegenstander, dus kan het niet gewoon liggen aan het nivo van de tegenstanders. sorry to say, een schijnflats is not wrong! en Daan is een top zaalhockeyer die er mede voor heeft gezorgd mede zoals een aantal andere spelers zoals Tiggus,van de Wilk, Rohof en de Hertzbergers dat nederland weer mee doet internationaal. dus hou op met dat gezever over schorsen en dat soor onbenullige uitspraken. het nivo van veel spelers in nederland is internationaal onder de maat en als je dan tegen een paar goede spelers speelt en je bent te traag in handelen tja dan kunnen deze dingen gebeuren.

 18. @bak31: even voor de duidelijkheid, je schrijft “een schijnflats is not wrong”…weet niet hoelang geleden jij in de zaal hebt gespeeld maar flatsen mag niet eens in de zaal. Daarnaast is het een mooi verhaal dat het niveau (nivo in jou taal) internationaal onder de maat is, maar laten we het omdraaien. Meurer speelt niet eens meer op het veld en is slechts bij het ned. zaalteam betrokken als manager. Als zaalspeler traint hij nu 1x in de week en speelt een wedstrijdje op zondag, dat is weinig vergeleken met de uren die hij afgelopen jaren in de zaal maakte. Misschien is zijn niveau (nivo in jou taal) niet meer wat het is geweest en gebeuren deze ongelukken juist daarom.

 19. De schijnflats is een verkeerde benaming van de techniek. In principe rolt de bal van zijn stick en volgens de regels mag dit. Dus mag deze techniek gebruikt worden. Echter de techniek is gevaarlijk, zoals ook enkele jaren geleden de argentijnse voorhand. Die mocht ook, maar werd afgeschaft omdat deze te gevaarlijk was… Argentijnse voorhand verboden, nu ook de schijnflats verbieden. Maar waar trek je de lijn??

 20. Dus Meurer doet iets dat volgens de regels is toegestaan en men roept dat hij voor het leven geschorst moet worden? Wat een waanzin… Meurer is een top vent en iedereen die hem kent weet dat hij niemand met opzet blesseert.. Dat hele zaalhockey is een vreselijk vorm van het spel en ook zonder die schijnpases veel te blessuregevoelig, maar dit terzijde…
  Hij hockeyed overigens wel gewoon nog op het veld, alleen dan bij pinoke 2. Moeten we daar trouwens de sleeppush afschaffen als hij daar iemand mee raakt?
  Of mensen die een uitloper raken voor het leven schorsen?
  Raar volk hier op HKH…
  Meel.

 21. Pietje,

  Alleen mensen verbeteren als je zelf geen fouten maakt he!

 22. @ pietje….

  heb je ook gehoord van “nieuw nederlands” ? niveau is de franstalige uitvoering en nivo is de “nieuw nederlandse” uitvoering. maar het maakt niet uit. maar leer de regels.. zoals de mol zegt, je mag idd niet flatsen en ook en een rol-flats is idd iets anders het is een benaming maar idd eigenlijk geen flats omdat je start met de bal aan jouw stick. ga eens in de duitse competitie kijken pietje, daar word veel harder gehockeyed en word gespeeld met een hoge flats en push waar alleen de bal word geraakt (in nederland zouden ze zeggen dat dit een slag is) zonder de grond te raken maar doordat de handen uit elkaar zijn mag dit niet als slag gezien worden en dus toegestaan. ik heb het idee dat je een zeurkous bent en eigenlijk gewoon een speler kapot wilt maken. die waarschijnlijk beter weet wat in de zaal kan en mag dan jij.
  pietje, je hebt er weinig kaas van gegeten.

 23. @bak31: heb ik ergens gezegt dat nivo geen bestaand woord is of dat je het verkeerd schrijft? Nee he..dus voordat je mij de regels leert misschien eerst even goed lezen wat er nou werkelijk geschreven wordt. Je mag van mij vinden wat je wilt, een zeurkous of wat dan ook, maar nergens staan er teksten van mij dat Meurer geschorst moet worden, dat hij zoiets met opzet doet of iets dergelijks, dus ik maak helemaal geen speler kapot en heb ook niet de intentie. Wel zeg ik dat hij misschien niet meer hetzelfde niveau als eerst heeft en dat dit misschien wel komt doordat hij veel minder traint dan eerst, waardoor ballen die hij vroeger langs iemand pusht (rolflatst of hoe jullie het ook allemaal willen noemen) nu ineens wel op handen komen omdat de scherpte er vanaf is. Ik lees steeds argumenten dat het aan handschoenen ligt, aan het niveau van spelers in de competitie en andere zaken, maar ik lees niet een kritische noot dat het wellicht misschien ook iets met hem zelf te maken kan hebben, dat is het enige wat is zeg. Over mijn kennis&regelgeving hoef jij je geen zorgen te maken, ik weet wat er in de Nederlandse competitie mag en wat niet mag. De passtechniek van meurer is toegestaan, maar ik ben er geen voorstander van omdat deze techniek onvoldoende wordt beheerst in de competitie met blessures tot gevolg.

Reageer