Zaalhockey: Oranjeheren delen derde plek

In de kleine finale om de derde plek werd er flink wat gescoord. De Nederlandse zaalheren kwamen uiteindelijk tot een gelijkspel, wat betekent dat zij samen met MHV de derde plek delen. Het werd namelijk maar liefst 6-6.

Eerst kwam Nederland nog een 1-0 achterstand, maar goalgetter Robert Tigges tekende voor de gelijkmaker. Nog voor rust wist MHV nog twee keer te scoren.

In het tweede bedrijf ging Nederland goed van start.Door doelpunten van Tigges en Robbert van de Peppel kwam Oranje weer naast onze oosterburen. Bij MHV ging echter het gas er op en na drie treffers van de Duitsers leek het gedaan voor de Oranjeheren. Nederland gaf zich nog niet gewonnen en Tigges maakte zijn derde doelpunt van de wedstrijd en zijn elfde van het toernooi, waarna Van De Peppel en Mirco Pruyser de stand gelijk trokken.

Waar beide ploegen zich na afloop van de wedstrijd op leken te maken voor de bij een gelijkspel gebruikelijke strafballenserie, kwam het toernooi abrupt tot een einde. Geen strafballen en een gedeelde derde positie voor Oranje.

Reageer