Zaalhockey: overlevingsmissie AMHC in hoofdklasse

De Utrechtse sporthal Olympos is aanstaande zondag het jachtterrein van de hockeyers van het Amersfoortse AMHC. Er staat meteen een cruciale wedstrijd tegen Almere op het programma. Om niet verder in degradatiezorgen te komen moet trainer/coach Marc de Moor deze polderexpress tot stilstand dwingen. Dit seizoen heeft de Amersfoortse mannenploeg het zwaar. In de veld- en zaalcompetitie zijn de vooruitzichten zorgelijk. Degradatie dreigt. AMHC moet opstaan tegen Almere.

“Dit is een goede ploeg die het iedereen lastig kan maken,” zegt Joost Rijksen. Deze Utrechter behoort dit seizoen bij AMHC tot een van de smaakmakers binnen de balken. Ondanks een puntloze status van zijn team in de zaalcompetitie ziet Rijksen lichtpuntjes. ” Het is zeker niet onmogelijk om punten af te pakken van onder meer Almere. In de vorige edities hebben we laten zien dat we kunnen stunten. Vorig seizoen wisten we zelfs Amsterdam, dat een paar weken later met de Nederlandse zaaltitel op zak aan de bubbels ging, op een gelijkspel te houden.”

AMHC beschikte toen wel nog over sterkmakers als Pieter Manden, Colin Lee een Bjorn Kellerman. Rijksen: ” Door het wegvallen van Manden, Lee is voornamelijk een stukje structuur weggevallen. En de creativiteit van Bjorn wordt natuurlijk ook gemist. Hij kon vanuit het niets iemand vrij voor de keeper zetten. Al deze factoren waren voor ons in voorgaande jaren van betekenis om het hoofd boven water te houden. Maar we zijn langzamerhand weer aan het opkrabbelen. We kunnen best goed zaalhockeyen. Dat hebben we dit seizoen ook zeker laten zien tegen Den Bosch.

AMHC moet in de resterende zes duels punten pakken om rechtstreekse degradatie naar de topklasse te ontlopen. De huidige positie in de competitie heeft volgens Rijksen de overlevingsmissie versterkt. ” Tijdens de doordeweekse training ligt de nadruk op het eigen maken van verschillende spelsystemen. Dat gaat behoorlijk goed. Laatst hebben we tegen Rood-Wit geoefend. Zij spelen in de andere hoofdklassepoule. We wonnen afgetekend. Dat betekent dat we in de afgelopen weken stappen hebben gemaakt. We kunne Almere pijn doen. Met een puntje of misschien wel een driepunter op zak speelt het een stuk beter in het allesbeslissende duel tegen de Boschenaren dat een week later in Amsterdam wordt afgewikkeld. Aan de andere kant krijg ik de indruk dat onze naaste concurrenten het zaalhockey serieus nemen. In noodgevallen kunnen zij extra ervaring en technisch geweld mobiliseren. Die luxe ontbreekt bij ons.”

Bron: AD

 

Reageer