Ybarra: "Doelpunt had afgekeurd moeten worden" – Hoofdklasse Hockey Nederland

Ybarra: "Doelpunt had afgekeurd moeten worden"


HDM heeft haar zegereeks geen goed vervolg kunnen geven tegen Hurley. In de laatste wedstrijd voor de winterstop bleek de Amsterdamse ploeg net iets gelukkiger in de afronding, 1-2.
HDM kwam in Den Haag al vroeg in de wedstrijd met 0-1 achter. Vijf minuten voor rust trok Rocio Ybarra de stand weer gelijk uit een rake strafcorner. “Het was onze eerste strafcorner, mooi dat we die ook meteen scoren,” aldus Ybarra tegen het AD. Ybarra was niet tevreden met de teamprestatie van har ploeg. “We waren niet goed. We speelden niet als een team. In de voorgaande drie wedstrijden deden we dat juist heel goed. Ik weet niet waarom het tegen Hurley niet lukte. We waren erg gemotiveerd om met vier overwinningen op rij de winterstop in de gaan.”
De tweede helft was nog maar net begonnen en Ybarra tekende voor haar tweede doelpunt. De bal kwam echter terecht in haar eigen goal. “Een speler van Hurley schoot de bal hoog de cirkel in, ik raakte de bal aan en deze verdween bij ons in het doel. Dit doelpunt had afgekeurd moeten worden, die bal was hoog en ging niet eens richting het doel,”treurde Ybarra.
Hoewel de beste kansen voor de bezoekers waren, was een gelijkspel niet onverdiend geweest. Mascha Kimman had in de loop van de tweede helft de gelijkmaker op haar stick. Kimmans backhandschot werd gekeerd door keeper Maartje Cox van Hurley.
HDM gaat zich nu opmaken voor het zaalseizoen. Zonder Ybarra. De Spaanse iternational bereidt zich in eigen land voor op de tweede ronde van de Hockey World League in Valencia. “Maria (keeper Maria Lopez, red.) en ik missen het zaalseizoen en de eerste wedstrijd na de winterstop tegen Laren. Erg Jammer.”
Bron: AD
 

Leave a Reply