Zestienjarige Kerstholt blijft verbazen


Het Nederlandse vrouwenhockey heeft er een fenomeen bij. De pas zestienjarige Maxime Kerstholt maakte gisteren haar tiende doelpunt van het seizoen en leidde Laren naar een 2-1 zege op MOP.
Tegenslag
Laren had voor de wedstrijd met tegenslag te maken. International Kim Lammers kreeg een paar dagen na de eerste zware centrale training met Oranje tijdens de warming-up al last van haar hamstring en bleek niet inzetbaar. „Ik schrok me dood”, zei Kerstholt na afloop. „’Ik kan niet zonder je’, zei ik nog tegen Kim. Ik zag het echt niet zitten.”
Daar was tijdens de wedstrijd weinig van te merken. Na achttien minuten zette de piepjonge Kerstholt, die met haar 1 meter 78 wel tot de langste speelsters van het team behoort, met een weergaloze backhand hoog in de touwen Laren op een 1-0 voorsprong. „Ik denk niet na en doe alles op gevoel”, gaf het talent als verklaring voor haar fraaie treffer. „Ik keek even naar de keepster en deed het gewoon.”
Poster
Sophie Bray van MOP bepaalde de ruststand op 1-1. Vlak voor rust was er nog meer tegenslag voor Laren en viel Sanne Dufrenne uit met een hamstringblessure.
De van Zwolle afkomstige Kerstholt is bezig aan haar eerste seizoen in de hoofdmacht van Laren en speelt dus voor het eerst samen met gelauterde hockeysters als Lammers, Miek van Geenhuizen en Naomi van As. „Dat is best wel gek”, merkte de doelgerichte spits na afloop op. „Drie jaar geleden had ik op mijn kamer een poster van Naomi van As aan de muur hangen en nu zit ik met haar in het team.”
Ding
De moeder van Kerstholt kon aardig volleyballen en haar vader basketbalde op hoog niveau. Maar niemand in haar familie heeft ooit gehockeyd. Desalniettemin bezet de spits achter Maartje Paumen inmiddels de tweede plek op de topscorerslijst. „Geen idee waarom het zo goed gaat”, zei de jeugdspeelster. „Ik doe gewoon mijn ding.”
Kerstholt is heel doelgericht en beschikt ook nog eens over een prima strafcorner. De jonge hockeyster scoorde na rust uit een korte hoekslag, maar de 2-1 werd ondanks Larense protesten afgekeurd omdat de bal niet buiten de cirkel zou zijn geweest.
Rust
Even later was het wel raak voor Laren. Macey de Ruiter brak door, omspeelde de keepster en nam de winnende treffer voor haar rekening. „Het ging heel lekker”, blikte Kerstholt terug op de wedstrijd. „Wat dat betreft is het jammer dat het nu winterstop is. Maar voor mijn jonge lichaam is het denk ik wel goed dat ik nu even rust kan nemen. Het was de laatste tijd heel erg zwaar.”

Bron: Sp!ts

Comments (3)

  1. 1.78?? Zij is toch wel iets langer, volgens mij is het een foutje en moet er 1.88 staan, overigens een zeer goede speelster!!

  2. nou 16 jaar en dan al 1.88? dat lijkt me toch niet. ze is toch niet 10 cm langer dan naomi? en die is vast wel 1.80?

  3. Groot talent,hoor,die Maxime,maar ook Macey vindt het doel blijkbaar vaker.
    Kim en Sanne ….allebei een hamstring blessure?
    Gezellig samen in de ziekenboeg!
    Beterschap dames.Effe rust…..

Reageer