Zieke Floris Evers beleefde wedstrijd vanuit bed

Terwijl Floris Evers met griep op bed lag, kwam hockeyclub Amsterdam in Utrecht niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Kampong. Met nog slechts twee reguliere competitiewedstrijden te gaan, is de landskampioen nog niet zeker van een plek in de play-offs.
De spanning is om te snijden in de hoofdklasse. Vijf clubs vechten om de beschikbare vier plaatsen in de play-offs en niemand is al zeker van deelname aan het heerlijke toetje van het hockeyseizoen.
Beslissende fase
Omdat de hockeycompetitie zich momenteel in de beslissende fase bevindt, was het extra zuur dat Evers er tijdens het belangrijke duel tegen Kampong niet bij kon zijn. „Ik voelde me al een paar dagen niet lekker en besloot zaterdagavond maar eens om mezelf te temperaturen”, liet de aanvoerder van Oranje gisteren vlak na het gelijkspel vanuit zijn ziekbed weten. „Ik had 39 graden koorts en kon daarom niet het risico nemen om te gaan hockeyen.”
Onder de wol
Evers had thuis onder de wol meegekregen dat zijn club Amsterdam na doelpunten van Billy Bakker en Kristiaan Timman tegen Kampong een 0-2 voorsprong weggaf. Vier Amsterdamse corners bleven onbenut en dankzij doelpunten van Constantijn Jonker en Thijs de Wert sleepte de Utrechtse formatie alsnog een puntje uit het vuur.
Door het gelijkspel zakte Amsterdam naar de vierde plek. De formatie van Taco van den Honert heeft nog maar één puntje voorsprong op de nummer vijf Kampong. Desalniettemin denkt Evers dat het halen van de play-offs geen probleem mag zijn voor zijn club.
Makkelijk programma
Met de wedstrijden tegen het op papier veel zwakkere HGC en SCHC voor de boeg heeft Amsterdam ook een makkelijk programma in het vooruitzicht. „Kampong moet nog tegen Bloemendaal en Pinoké”, weet Evers. „Ik denk dan ook dat zij meer balen van het gelijkspel dan wij.”
Het zijn met de Olympische Spelen op komst drukke tijden voor Evers. Vorige week zat de international met Oranje nog in Londen om sfeer te proeven op het olympische complex. „We konden nog niet in het hockeystadion, maar hebben op het tweede veld drie dagen heerlijk getraind. Het was lekker om er te zijn. Daar krijg je de juiste energie van. Van die trip naar Londen ben ik dan ook beslist niet ziek geworden.”
Focus
Evers zegt dat het niet moeilijk is om zich ondanks alle arbeid met Oranje te focussen op zijn club. „De play-offs en de finales van de Euro Hockey League komen er aan. Dat zijn de belangrijke wedstrijden waar je het voor doet als topsporter. Vorig jaar ben ik voor het eerst kampioen geworden met Amsterdam. Dat was heftig en intens mooi. Ik heb er dan ook juist heel erg veel zin in om te proberen om dat opnieuw voor elkaar te krijgen.”
Of dat gaat lukken, valt te bezien. Amsterdam lijkt op dit moment nog niet over de kampioensvorm van vorig seizoen te beschikken. „Dat weet ik niet”, zegt Evers. „Tijdens de EHL hadden we die vorm tegen Bloemendaal juist wel. Het is alleen nog wat wisselvallig.”
Het is dus nog even afwachten of Amsterdam er in slaagt om de landstitel te prolongeren. Maar een tweede titel op rij heeft op dit moment niet eens de hoogste prioriteit voor Evers. De Amsterdammer hoopt natuurlijk allereerst zo gauw mogelijk weer beter te worden.
Bron: spitsnieuws.nl/Jan Balk

Comments (1)

  1. Wat een non nieuws

Reageer