Zwak HCR verliest van OZ in ‘belachelijke avondwedstrijd’

De dames van Hockeyclub Rotterdam hebben woensdagavond met 2-0 verloren van Oranje Zwart. Voor de Eindhovenaren scoorde Lynn Schlink de 1-0 en vlak voor tijd viel het andere doelpunt uit een strafcorner van Tina Bachmann.

Coach Caroline van Nieuwenhuyze weet de nederlaag aan een collectieve off day van haar ploeg. “Zondag wonnen we knap van Laren en nu lukt er gewoon helemaal niets meer. We hadden door kunnen spelen tot morgenmiddag, maar dan nog was het doelpunt bij ons niet gevallen.”

De trainer van de Rotterdamse dames heeft overigens geen begrip voor het feit dat de hockeybond een competitieprogramma op een doordeweekse dag plant. “Het is belachelijk dat wij op woensdagavond om 20.30 uur in Eindhoven moeten spelen. Ik zeg niet dat we daardoor verloren hebben, maar het speelt wel mee. Alles moet wijken voor het programma van het Nederlands team, maar vandaag had ik bijvoorbeeld drie speelsters die tot 17.00 uur nog toetsen op school hadden.”

Door de nederlaag heeft Rotterdam alleen HGC en Klein Zwitserland onder zich. Zondag speelt HCR thuis tegen HDM, dat maar twee punten meer heeft.

Bron: RTV Rijnmond

Comments (1)

  1. Jammer dat dit soort reacties tegen de KNHB altijd komen na een teleurstellend resultaat.

    De coaches/clubs moeten via de HHCV vantevoren een statement richting KNHB doen uitgaan, maar blijkbaar gaan de clubs via de HHCV gewoon akkoord met de competitie-voorstellen van de KNHB.

    Dan mag/moe je achteraf niet klagen over het programma, dat moet in een eerder stadium!

Reageer