Zware tijd voor Dirkse van den Heuvel


Afgelopen zondag speelde Carlien Dirkse van den Heuvel met SCHC tegen de toen nog koploper Amsterdam. Met haar nieuwe rol als centrale middenvelder had ze zichzelf voorgenomen om aanvallend actief te zijn. Buiten de goede overwinning op Amsterdam zit Dirkse van den Heuvel in een zware periode. In het AD komt ze aan het woord over de tijd na de Olympische Spelen.
Sinds een tijdje speelt Dirkse van den Heuvel op het middenveld en neemt ze de centrale rol op zich: “Het was even wennen. Ik vond het toch altijd lekker om aan de zijkant te staan. Het is op de een of andere manier fijn om ergens naast te staan.”  Janneke Schopman had bedacht om met ervaren spelers die elkaar goed kennen in de as te gaan spelen. Zo speelt Caia van Maasakker in het centrum achter Dirkse van den Heuvel. Het gaat steeds beter: “Het kost alleen veel energie om verdedigend en aanvallend altijd aanwezig te zijn.”
Ondanks de goede overwinning op Amsterdam was haar week niet leuk te noemen. De relatie tussen Dirkse van den Heuvel en collega-international Maartje Paumen werd afgelopen week verbroken. Zelf heeft ze het ook zwaar met het opladen voor trainingen na het succes van de Olympische Spelen. “Het team sleept me er soms doorheen. Ik moet soms mijn best doen om me voor trainingen op te laden. Gelukkig vind ik wedstrijden wel altijd leuk, zeker tegen een team als Amsterdam. Ik heb nu mijn studie fysiotherapie weer opgepakt en loop stage in Den Bosch. Ik denk nog vaak aan de Olympische Spelen.”
Foto: René Broekman

Comments (11)

 1. De eerste met een olympische dip??? Balen voor haar. Hopelijk gaat het snel weer beter met haar.
  Ze kan toch veel beter krijgen dan Paumen, hopelijk geeft ze straks mannen ook weer een kans. Is toch een van de leukste uit het NLXI

 2. is de relatie écht verbroken dan? ik hoop dat het een roddel is,want het is zo n leuk stel.

 3. Ik hoop dat dit tijdelijk is tussen die twee. Voor de buitenwereld vond ik het een geweldig stel. En dat interview wat Paumen gaf waarin ze vertelde eindelijk echt zichzelf te zijn. Dat was echt geweldig om te lezen. Ik duim dat het goed komt.

 4. Erg voor haar.

 5. ik hoop dat het niet waar is en als het wél waar is, dat het dan snel weer goed komt!
  Zo´n leuk stel en zo eerlijk en open allebei. Het kan toch niet zo zijn dat je allebei Olympisch Goud wint,maar elkaar verliest?!

 6. Wat totaal onbelangrijk en niet relevant allemaal, gaan we nou van iedereen straks deze reacties krijgen als het uit is met iemand zijn partner.

 7. Dit is niet zo maar iemand. Dit is Carlien! Als we praten over de onderkanten van de heren hoofdklasse en dat kennelijk belangrijk vinden, dan zal dit het ook wel zijn.

 8. @Rebels, dit is totaal onbelangrijk en nietszeggend.

 9. Blijkbaar maken de Spelen meer kapot dan je lief is. Eerst loopt het mis tussen Naomi en haar schaatsvriendje en nu ook nog eens tussen Maartje en Carlien. Zonde hoor.. Hopelijk vinden zij allen snel nieuw geluk.

 10. amsterdammer

  Niet leuk als mooie dingen uit gaan, maar hoort ook bij The facts of life!! Tja…….relaties binnen een team, ik heb er als vrouwen overgangsklassecoach ervaring mee……geweldig lastig en ook heel moeilijk mee om te gaan. Als vooral vrouwenteams erg veel met elkaar optrekken, veel trainen, lief en sportief leed met elkaar gaan delen kunnen “andere” gevoelens ontstaan. Nu is het dat kennelijk “uit”, dat trekt een wissel op de teamperformance, daar heeft de begeleiding van Ned-XI-tal mee te dealen. Sterkte Maartje en Carlien, sterkte clubs en Ned XI-tal!

 11. Dat zijn uit het ad overgetypte stukjes ook. Ik zie geen verschil…

Reageer