Zwart: “Het is een combinatie van factoren”

Gister werd bekend dat Thomas Zwart na dit seizoen zal vertrekken bij Klein Zwitserland. In het AD/Haagsche Courant ligt hij zijn keuze toe.

“Het is een combinatie van factoren. Ik heb het druk met mijn eigen bedrijf, er komt personeel bij. Daarnaast ben ik veel tijd kwijt aan het rijden tussen Amsterdam en Den Haag, vooral op de terugweg in de spits”

“Het [De nieuwe club] moet wel in de buurt van zijn, dus Amsterdam en omstreken. Ambitie is voor mij altijd de beslissende factor. Wat ik daaronder versta? Een overgangsklasser  hoofdklasser of een club uit de top van de eerste klasse die het plan heeft snel door te stromen naar het landelijke niveau. In dat spectrum moet je kijken. Nee, er is nog niets concreets.”

“Ik wilde het nu al bekendmaken, omdat ik de club zo ruim de gelegenheid geef om een geschikte opvolger te vinden.”

Comments (5)

 1. Spitsrijder

  Op de terugweg in de spits?? Van Den Haag naar Amsterdam na 21.30 is er volgens mij niet al te vaak spits…

 2. Fair enough.

  Ik vond de reacties op het vorige stukje over Zwart overigens niet helemaal fair. Hij werkt bij een club waar structuur ver te zoeken is, elk jaar vertrekt er een karrevracht aan spelers en kan hij in augustus weer opnieuw beginnen. Wat dat betreft doet hij het helemaal zo slecht nog niet.

  Laat mensen toch gewoon in hun waarde! Laat de beste man zijn eigen afwegingen maken zonder hem op een forum anoniem af te zeiken. Dat voegt werkelijk helemaal niets toe aan de discussie, als deze er al was.

  Je kunt het ‘niet zo hebben’ op een club. Prima, maar dat is toch geen reden om de mensen die voor zo’n werken, of hun hobby uitoefenen, belachelijk te maken?

  De mensen die Thomas kennen weten wel beter. Fijne vent, uitstekende coach. Veel succes met het vinden van een nieuwe uitdaging.

 3. Helemaal mee eens John. Gebeurt helaas te vaak op deze site…

 4. Thomas, succes met Kantoorplanner en je volgende coachingklus.

 5. amsterdammer

  Ik weet nog wel een mooie club in Amsterdam waar heel veel werk aan de winkel is. Thomas, ik nodig je van harte uit om eens van gedachten te wisselen.

Reageer