Spaanse keepster Maria Lopez naar HDM


HDM heeft zich versterkt met een tweede Spaans international. Keepster María López de Equilaz (28) maakt de overstap van Real Sociedad, waarmee ze afgelopen seizoen nipt aan naast de Spaanse titel greep, naar de Haagsche hockeyploeg. De nummer 1 van de Spaanse ploeg wordt bij HDM herenigt met Rocio Ybara en heeft voor één jaar getekend.
* Hoe is de keuze voor HDM tot stand gekomen?
Ik heb er altijd van gedroomd om in Nederland te spelen, maar ik vond mezelf nooit goed genoeg. Na het EK in Duitsland van 2011 kreeg ik het idee dat ik mijn droom misschien toch zou kunnen najagen. Rocio (Ybara, red) speelde toen al bij HDM dus zij kon me wel het een en ander vertellen
* Heeft de aanwezigheid van Ybara een grote rol gespeeld in jouw keuze?
Dat is enorm belangrijk geweest. Zij heeft geholpen bij het contact leggen met de club en het ontmoeten van de juiste mensen. En daarnaast zijn we hele goede vriendinnen, we zijn samen in Bilbao opgegroeid. Ik vind het geweldig dat ik nu weer met haar in één team speel.
* Je verruilt een Spaanse titelkandidaat voor een ploeg die afgelopen seizoen in Nederland ter nauwernood de degradatieplayoffs wist te ontlopen. Verwacht je enig niveauverschil?
Het is natuurlijk een compleet andere competitie en ik weet nog niet veel over andere teams. Ik weet wel dat iedere wedstrijd hier van een hoog niveau zal zijn en als keepster hoop ik dat ik mijn steentje kan bijdragen.
* Je bent daarnaast ook vaste doelvrouw in het Spaanse nationale team. Brengt dat extra druk met zich mee?
In Spanje is hockey een vrij onbekende sport. Als de mensen ons met onze sporttassen zien lopen, denken ze vaak nog eerder dat we een muziek-artiest zijn. Dus ik kan echt niet inschatten hoe de verwachtingen hier zullen zijn.
* Wat verwacht je zelf van jouw avontuur bij HDM?
Ik hoop zowel als keepsters als persoon te groeien. Ik denk wel dat ik veel voor het team kan betekenen, maar omgekeerd zullen zij ook veel voor mij betekenen.
Tekst: Niels Root

Comments (12)

 1. En wat betekend dit voor Sophie Bravenboer, al jaren vaste keepster van HDM?

 2. Die kan uitzien naar een nieuwe club. Fijn gecommuniceerd weer daar bij hdm…ongelofelijk

 3. Vervelend voor Sophie. Voor hdm niet slecht. Ze kostte hdm meer punten dan ze er binnenhaalde. Af en toe fenomenaal, meestal wisselvallig.

 4. Verwacht niet dat deze Spaanse keepster veel verschil zal maken. HDM heeft meer aan een spits die gaat scoren of een middenvelder die kansen creëert…
  In dat licht bezien zeker zuur voor Bravenboer die meer krediet had mogen verwachten van haar club!

 5. HDM heeft andere en zeker grotere problemen, inderdaad. Zie welke speelsters afgelopen jaren vertrokken, afgelopen maanden aangaven te venrtrekken, en zie wie er overblijven …. Dan ga je toch niet je eigen keeper wegjagen en daarmee onrust veroorzaken.
  Logische voorspelling: nog een Haags team/club de Hoofdklasse uit na komend seizoen.

 6. Typisch, kan niet anders zeggen. 3 maanden geleden was er al contact met de Spaanse keepster, maar Sophie op de hoogte brengen van de stand van zaken?! Ho maar. Zij kreeg het even van een teamgenootje te horen, hoe vinden jullie dat? Niks van de kant van het bestuur. “Oh trouwens, ja, de voorbereidingen zijn al begonnen maar jouw plek is reeds vergeven”…
  HDM heeft haar 3 maanden geleden al over laten vliegen om dingen te bespreken, kan me dus zo voorstellen dat je dat als club niet zomaar doet en dat besprekingen al in een gevorderd stadium zitten….
  Slechte manier om met je speelsters om te gaan en het op een dusdanig moment mede te delen waarop Sophie al geen actie meer kan ondernemen.
  Slecht management? 100%!!

 7. Bah Bah Bah. Niet netjes dit.

 8. Weet iemand ofdat Sophie al een nieuwe club heeft gevonden?

 9. Ze is er net deze week uit gezet dus lijkt me niet..

 10. Sorry hoor maar zelfs ik wist dat die keepster al ging komen, loop al mijn hele leven op de club en heb gezien dat het team nodig versterking heeft. Spelen we eindelijk in de hoofdklasse en gaan we zo met het team om.
  Nu vindt ik het jammer dat Sophie weg gaat maar het moment het ze zelf gekozen. Het is in haar team al lang bekend dat die Spaanse zou komen, dat wist ze zelf ook maar heeft het niet van het bestuur te horen gekregen ? Als je zo graag wilt spelen dan had ze toch eerder navraag moeten doen. Ik weet zeker dat ze dacht dat ze de concurrentie kon winnen, maar dat zal ze nu na een week trainen niet zeker weten. Rare reactie van haar, wees gewoon stoer en neus omhoog en op naar een andere club. Succes want je bent een goede keepster !
  PS het zegt ook wat dat ze het niet kan winnen, betekend dat mijn club er wel op vooruit gaat ;-D

 11. Vandaag op Hockey.nl: “Sophie Bravenboer is per direct uit de selectie van HDM gezet. Dat heeft de goalie van de Haagse ploeg aangegeven tegenover hockey.nl. Volgens Bravenboer is zij uit het team verwijderd wegens het interview dat zij afgelopen weekend op onze site gaf.”
  Dus: (1) Terwijl een leger veldspelers HDM verlaat contracteert HDM een nieuwe goalie; (2) de bestaande keepster wordt daar door het bestuur niet van op de hoogte gebracht (anderen weten het wel); (3) als het traininsseizoen begint wordt goalie geconfronteerd daarmee; (4) Bravenboer zegt dat ze daar niet gelukkig mee is op hockey.nl; (5) vanwege die opmerking wordt ze direct uit de selectie gezet.
  En dan zegt iemand van HDM dat ze het moment zelf heeft gekozen, en dat het zo’n goede keepster is. Het moet niet gekker worden.

 12. Wist zij niet allang dat deze spaanse keepster zou komen? Ik weet dat Maria al in Juli mee heeft getraind met de selectie van hdm. Je kan mij niet vertellen dat er dan geen lichtje bij je gaat branden bij…

Reageer