Belgische dames delen punten met Japan

De Red Panthers hebben ook hun vierde wedstrijd niet kunnen winnen. Tegen Japan werd voor de tweede keer gelijkgespeeld. De Belgische meisjes stonden aan de rust op voorsprong na een strafschop van Jill Boon.
De meisjes van coach Pascal Kina kregen enkele uitstekende kansen in de eerste helft. Stéphanie De Groof trof de paal na een strafcorner, Hélène Delmée strandde op de keeper en een poging van Charlotte De Vos werd van de lijn gekeerd. Vlak voor rust (34e) lukte het toch, toen Jill Boon een strafslag binnenpegelde. Na de pauze hielden de Belgen goed stand, tot het slotkwartier. In de 58e minuut maakte Yukari Yamamoto op de counter de 1-1.
De Red Panthers hadden vorige week in hun openingswedstrijd een 3-0 nederlaag geleden tegen regerend olympisch kampioen Nederland. Twee dagen later hielden ze vice-olympisch kampioen China in bedwang (0-0) en donderdag gingen ze met 3-0 onderuit tegen Groot-Brittannië. Maandag spelen de Belgen hun vijfde en laatste groepswedstrijd tegen Zuid-Korea.
Eerder op de dag plaatste Nederland zich dankzij een 3-2 zege tegen Zuid-Korea voor de halve finales. Straks ontmoetten de Britten nog China. In de stand blijft België voorlopig vijfde, met twee punten uit vier duels. Nederland heeft twaalf punten (4), dan volgen Groot-Brittannië (9 uit 3), China (4 uit 3), Zuid-Korea (3 uit 4). Japan is zesde en laatste met één punt.
Bron: Het Laatste Nieuws

Reageer