Dames Jong Oranje vernederen Wit-Rusland

De Jong Oranjevrouwen zijn het EK onder 21 in Den Bosch uitstekend begonnen. De dames hadden geen genade voor Wit-Rusland: 15-0.
Bij rust stond Nederland al met 10-0 voor. Na de thee namen de dames ietwat gas terug en liepen ze uit naar 15-0. De doelpunten werden gemaakt door Lieke van Wijk (6x), Sabine Van Silfhout (2x), Stephanie van der Raad (2x), Roos Drost, Charlotte Vega, Sam Saxton, Valerie Magis en Renske Siersema.
Maandag speelt Jong Oranje haar tweede wedstrijd tegen Duitsland.

Comments (17)

 1. En maar roepen dat je de tegenstander nooit moet onderschatten. Conclusie: Hockey is een wereldsport…… In Nederland. Nog een paar jaar en dan wordt hockey als Olympische sport afgevoerd als de verschillen zo groot blijven.

 2. Verschillen groot? Hier misschien wel, maar ik geloof dat iedereen deze Olympische Spelen heeft kunnen zien dat de verschillen steeds kleiner worden, zeker bij de dames.

 3. De verschillen in de absolute top worden inderdaad kleiner, maar we praten bij de OS niet over 6 landen, maar over veel meer landen. Kijk naar de Europacep bij de dames, Je moet tegenstanders nooit onderschatten zeggen de coaches dan, maar het eindresultaat is bijna altijd…. Goud… Met een doelsaldo van 35 voor en 1 of 2 tegen!!!!!

 4. Wat een aanfluiting, dergelijke ploegen horen niet op een EK thuis.
  Verder valt wel op dat NL erg individualischte speelsters heeft, met name de aanvallende speelsters, weinig samenspel en alleen maar gericht op eigen succes.
  Moet frusterend zijn voor de “teamplayers”
  Ook de coach zou gerust eens mogen roepen dat ze minimaal een finaleplaats behoren te halen en zichzelf niet in een underdog positie plaatsen door te zeggen da het geen abc’tjes zijn dat je zomaar eventjes wint.
  Maar goed, succes tegen de Duitsers morgen.

 5. Nou die conclusie is niet nieuw hoor.
  Iedereen weet al jaren dat hockey op top niveau een wereldsport is ín Nederland. Net als schaatsen,dat is zelfs nóg een tikkeltje erger. Beide sporten moeten zeker uit kijken dat er wel voldoende concurentie is, komt en blijft want anders heeft het zijn langste tijd op de Spelen gehad.
  Winnen met zo n groot verschil is níet leuk en heel slecht voor de sport. Winnen met 9-2 in een Olympische halve finale is óók heel slecht voor de sport en maakt het totaal ongeloofwaardig. In geen enkele sport hoor je met zulke grote verschillen te kunnen winnen en al helemaal niet in Olympische halve finales!

 6. edwin is blind

  Edwin wilde jij ook even wat zeggen jongen.. Die meiden vierde elke goal samen en waren steeds blij voor elkaar, vond ik. Tegen zo’n tegenstander waarbij je met 21 man op 1 helft speelt is acties maken niet eens echt mogelijk en dat deden ze ook niet.
  Daarnaast trainen de Nederlandse ploegen kei en keihard om aan de top te blijven, maar als ik dat hierboven zo lees, moeten we dat maar beter niet meer doen, want we winnen zo ook wel. En we moeten , lees wel;”uitkijken dat er voldoende de concurrentie blijft”… anders raken we de plek op de spelen kwijt, hahahah!

 7. edwin is blind

  @iman trafo, Conclusie…?! Na een eerst poule -wedstrijd tegen een heeeeeele slechte tegenstander. Iet wat voorbarig allemaal vind je ook niet.. De Engelse en Duitse ploegen wonnen net zo makkelijk en ook Spanje vond ik een goeie ploeg.
  Wat is volgens jouw filosofie dan de conclusie na de mannen wedstrijd, Frankrijk vindt aansluiting bij de top van Europa ofzo…. Mijn god wat een domheid hier.

 8. @Verder valt wel op dat NL erg individualischte speelsters heeft, met name de aanvallende speelsters, weinig samenspel en alleen maar gericht op eigen succes.
  Dat is de opleiding die de KNHB en hun coaches voor ogen staat. kijk maar naar de jeugd teams. selectie vind plaats op techniek en niet op teamplayer. het is een keuze

 9. @edwin is blind: wat een reactie van je, heb jij het spelletje zelf uitgevonden?
  idd speelde ze op 1 helft maar als jij geen acties gezien hebt…..
  De NL teams trainen idd keihard en veel, daar is ook geen kritiek op. Dergelijke teams zoals bijv Wit Rusland horen er gewoon niet thuis, dat is het verhaal. Kijk eens naar alle jeugdtoernooien van de NL teams dan zul dat zelf ook zien. Zeker bij de meisjes. Op een EK kunnen simpelweg geen uitslagen van 15-0 voorkomen.

 10. 15-0 op het EK is zeker niet goed voor de sport. EHF was zeker niet blij mee. Maar het is gewoon logisch.
  Hoeveel clubs zijn er in Wit-Rusland? Ik gok vijf of zo…
  Hoeveel hockeyers? 900 misschien…
  Maar ze zijn beter dan Portugal, Zweden of Oostenrijk. Moet je nagaan.
  Wat zou hier de oplossing voor zijn?
  P.S. knap van de Franse mannen overigens.

 11. Tegen zo’n tegenstander valt lieke van wijk alsnog door de mand met haar veldspel. Knap dat ze scoort maar qua veldspel hoort ze hier niet thuis

 12. Op de OS was er ook niet echt veel tegenstand in de poule van de Oranjedames. Desondanks werd er maar met krappe cijfers gewonnen. We moeten oppassen dat we niet achteruit boeren met al onze titels in de jeugd en NL XI-tal.Te makkelijk winnen leidt niet tot de juiste focus bij coach(selectie )en speelsters, als er echt gebikkeld moet worden. M.i.hebben de Oranjedames op de OS een mooie gouden plak gewonnen met over het algemeen matig spel. De halve finale winst was te danken aan het goede keeperswerk van Sombroek en niet aan de veldspelers. Met de hakken over de sloot dus. Argentinie was in de finale geen schim van weleer, daar had ik echt meer tegenstand van verwacht.
  De opleiding van de Oranjejeugd is goed,gelukkig maar, want er mag wel wat vers bloed in het nationale elftal.

 13. Ik denk dat het voor Lieke van Wijk een goede stap zou zijn om naar Den Bosch te gaan en daar met toppers als Paumen, Goderie, Welten, van Geffen etc te gaan leren en tussen te hockeyen.
  Paumen was op het begin ook niet een erg goede hockeyster qua veldspel maar heeft tussen Booij, Donners, Schopman en Boomgaardt ontzettend veel geleerd en is nu een van de beste hockeysters ter wereld. In Van Wijk zit nog voldoende rek om ook meer uit haar veldspel te halen, haar corner is net als die van Paumen geweldig.
  Op de OS speelde NL niet erg goed, een aantal speelsters waren niet in vorm (Welten, Van Male, Jonker, De Blaey) en een aantal kwamen na een aantal wedstijden (meer) in vorm (Van As, Hoog). Ik denk dat als NL in topvorm was, het ook niet zo vermoeiend gegaan was. Maar goed, desondanks toch GOUD en dat zegt wel heeeel wat!!
  Nu Aymar stopt zal Argentinië ook minder zijn, daarentegen ontwikkeld NZ zich top.
  Ik denk dat het met name voor Sabine Mol en Daphne vd Velden een hele opgave gaat worden om bij de EK en CT selectie te horen.
  Een aantal speelsters waren dan wel niet in vorm, maar zijn toch beter dan zij. Ook zullen Verhage en Emilie Mol weer een gooi gaan doen, Bos zal terugkomen van haar blessure en kloppen ook de Jong Oranje talenten Vega, Van Silfout, Verschoor, Derkx, Keetels, Drost hard op de deur.
  Van Wijk is denk ik ook een Oranje klant maar minimaal pas over een jaar of 4.

 14. Evelien, je vergeet er nog twee, Van der Raad en Siersema zijn ook zeker potentiële kandidaten.

 15. Compleet vergeten te typen, ze zaten wel in mijn hoofd. Je hebt gelijk ook zij zijn zeker twee potentiële kandindaten!!

 16. siersema een potentiele kandidaat? in de hoofdklasse niks van gezien. ook geldt dit voor vd raad, ook erg weinig van gezien. verschoor en v silfhout zijn potentiele kandidaten.

 17. Niks van gezien? Siersema jaar lang in de basis en hield zich zeer goed staande in de playoffs. Van der raad maakt 12 goals bij een team die er 22 maakte in een heel seizoen! Hoezo niks van gezien?

Reageer