De Telegraaf: De kracht van Oranje

Zelfverzekerd, vol vertrouwen, nagels oranje gelakt, staartjes geknipt, twitter gestopt. De Oranje hockeyvrouwen zijn er klaar voor om hun olympische missie te volbrengen: Goud in Londen.
Dit zal zonder verdedigster Willemijn Bos moeten gebeuren die drie dagen voor de start van het Olympisch toernooi in een oefenduel tegen de USA de voorste kruisband in haar linkerknie scheurde. Een persoonlijk drama. Caia van Maasakker is haar logische vervangster.
De ploeg van bondscoach Max Caldas speelt morgenochtend om 11.45 uur Nederlandse tijd de openingswedstrijd tegen België. In de aanloop naar de Olympische Spelen heeft Oranje meerdere malen geoefend tegen de Belgische hockeyvrouwen van bondscoach Pascal Kina. Met drie eenvoudige overwinningen (5-0, 1-0 en 5-2) kan het bijna niet anders of Oranje gaat de eerste wedstrijd van deze Spelen met ruime cijfers winnen. Een goed begin is het halve werk.
De Belgische hockeyploeg heeft in spits Charlotte de Vos haar sterspeelster die in de Nederlandse competitie bij Oranje Zwart speelt. Verder is opvallend dat de pas 17 jarige Aisling D’Hooghe op doel staat. Vlak voor de Olympische Spelen kreeg zij alsnog de voorkeur boven de meer ervaren Nadine Khouzan. Met haar 17 jaar is D’Hooghe de jongste atlete van de complete Belgische delegatie.
De Nederlandse ploeg heeft in aanvoerster en strafcornerfenomeen Maartje Paumen en middenveldster Naomi van As haar sterspeelsters.
De kracht van dit Nederlands team is dat meerdere speelsters het verschil kunnen maken. Naast Paumen en Van As kunnen ook Eva de Goede, Kim Lammers, Maartje Goderie en Ellen Hoog een wedstrijd openbreken of beslissen. Het jeugdig elan van de spitsen Lidewij Welten, Kitty van Male en Kelly Jonker kan menig ploeg verrassen en dus ook België.
Aan het hoofd van de solide verdediging van Oranje staat de beste keepster van de wereld Joyce Sombroek.
Aan het hoofd van het begeleidingsteam staat de sterk afgetrainde Max Caldas die maar liefst 27 kilo is afgevallen. Fysiek in orde is een absolute voorwaarde om optimaal te coachen, naast mentaal en emotioneel in balans zijn.
Kortom alle ingrediënten zijn aanwezig voor een gouden olympische missie.
Mijn voorspelling Nederland-België: 5-1
Bron: De Telegraaf?Jacques Brinkman

Reageer