De Telegraaf: Gouden pot hockeysters

LONDEN – Opnieuw werd er op de Spelen in Londen geschiedenis geschreven. De Nederlandse hockeysters prolongeerden ten koste van Argentinië de olympische titel van vier jaar geleden in Peking. Het liefdeskoppel Maartje Paumen en Carlien Dirkse van den Heuvel vervulde in de met 16.000 toeschouwers volgepakte Riverbank Arena de gouden hoofdrol (2-0).
Gesteund door het massaal toegestroomde Oranjelegioen begonnen ‘de meiden’ van bondscoach Max Caldas vooral geconcentreerd aan de wedstrijd. In de eerste 35 minuten was het spelbeeld niet bepaald aantrekkelijk, omdat beide ploegen redelijk het slot op de deur hielden.
Forse klap
Ellen Hoog zorgde in de eerste helft met een onbedoelde klap in het gelaat van Mariela Scarone eigenlijk nog voor de meeste opwinding. De Argentijnse speelster moest met een hevig bloedend gezicht het veld verlaten. Oranje kreeg twee strafcorners, maar het vizier van Paumen en Eva de Goede stond op dat moment niet op scherp.
Gouden hoofdrol
In de kleedkamers moet Caldas een flinke peptalk hebben gegeven. In het vervolg van de wedstrijd zocht Oranje namelijk vol de aanval. De Argentijnen kwamen niet meer onder die druk uit. Specialiste Paumen vervulde in die fase een gouden hoofdrol. Eerst leidde de 26-jarige hockeyster van Den Bosch de openingstreffer in. In de rebound van haar strafcorner scoorde uitgerekend haar levenspartner Carlien Dirkse van den Heuvel. Het was uiteindelijk Paumen zelf die de pot met een rake strafcorner definitief besliste.
Tweede keer
Acht hockeysters hadden, terwijl het Wilhelmus luidkeels werd meegezongen, zo voor de tweede keer het olympisch goud om hun nek hangen. Een unieke prestatie, nooit eerder prolongeerde Oranje de olympische titel.
Bron: De Telegraaf

Reageer