De Telegraaf: Hockeysters spelen ondermaats

Een inspiratieloos Oranje heeft het tweede groepsduel op de Olympische Spelen in Londen gewonnen. Verrassend genoeg hing nog even een ruime score in de lucht. Maar vele slordigheden en weinig dadendrang aan Nederlandse hockeyzijde gaven opponent Japan de ruimte om terug te komen tot 3-2. Daar bleef het bij. Het enige positieve van de wedstrijd was de winst, want gezien het vertoonde spelbeeld is titelprolongatie absoluut nog geen zekerheid.
De start was daarentegen veelbelovend. De eerste grote kans voor Oranje kwam al binnen dertig seconden. Kim Lammers, die in het eerste duel tegen België al twee keer scoorde, was net niet scherp genoeg in de afronding. Drie minuten later was het wel raak. De 31-jarige debutante op deze Spelen tekende, op aangeven van Kitty van Male, voor de 1-0.
Briljante backhand
Zo stormachtig als de openingsfase was, zo teleurstellend was het vervolg van de eerste helft. Een positieve uitzondering was uit het niets de briljante goal van Ellen Hoog in de dertigste minuut. De 26-jarige aanvalster bekroonde het voorbereidende werk van Lammers met een snoeiharde, doeltreffende backhand.
De toeschouwers in de Riverbank Arena, die opnieuw werden nat geregend, kregen ook geen hoogstaande tweede helft te zien. Wel werden ze getrakteerd op drie doelpunten. Lammers tekende voor haar vier treffer en is daarmee hard op weg om topscoorster van het olympisch toernooi te worden. Onoplettenheid in de defensie leverde Oranje echter ook de eerste tegengoals op. Keepster Joyce Sombroek werd nog twee keer gepasseerd. Eén keer door Rika Komazawa, en éénmaal vanuit een strafscorner door Aki Mitsuhashi.
Koppositie
Oranje gaat in groep A met zes punten uit tweede duels aan de leiding. China is donderdag om 14.45 uur de derde tegenstander voor de ploeg van bondscoach Max Caldas.
Bron: De Telegraaf

Comments (2)

  1. Kom op dames,het moet en kan veel beter!!
    Zet hem op in de volgende wedstrijden!

  2. Jeetje…dat werd nog even spannend. Ze konden elkaar niet goed vinden ,leek het wel. Onder druk liepen ze elkaar soms zelfs voor de voeten. Veel slordige fouten gezien. Mooie goals van Kim en Ellen ,maar ook onnodige gele kaart van Hoog( beetje zwaar bestraft was het wel )Tegen China moet het wel beter gaan ! Maar misschien hebben ze ook wel veel aan zo’n mindere wedstrijd in de poulefase …..scherp blijven. In ieder geval 3 punten gepakt !!

Reageer