De Telegraaf: Jacques Brinkman: 'Droomduel voor hockeysters'

De olympische droomfinale. De nummer één van de wereld tegen de nummer twee. Het duel tussen de beide aanvoersters Maartje Paumen en Luciana Aymar. De Oranje hockeyvrouwen spelen vrijdagavond de kraker tegen Argentinië om het hoogst haalbare in de sport: olympisch goud.
De ploeg van bondscoach Max Caldas speelt tot nu toe nog geen briljant toernooi, maar de resultaten maken veel goed. De manier waarop Oranje na het nemen van shoot-outs de finale wist te bereiken toont aan dat de Nederlandse hockeysters naast veel technische kwaliteit ook beschikken over een gezonde dosis werklust, mentaliteit en veerkracht.
Uitschakelen Aymar
De Argentijnse hockeysters stemmen hun strijdwijze volledig af op aanvoerster en sterspeelster Luciana Aymar. Het uitschakelen van Aymar is een belangrijk onderdeel van het strijdplan van bondscoach Caldas en zijn speelsters. Het zou zomaar kunnen dat het op het middenveld een rechtstreeks duel wordt tussen Paumen en Aymar. Beide speelsters scoren er in hun carrière lustig op los. Bij Paumen staat de teller nu op 123 doelpunten, Aymar heeft in haar carrière 131 keer het net gevonden. Tijdens deze Spelen heeft Paumen nu twee maal gescoord tegenover Aymar driemaal.
Las Leonas, de bijnaam van de Argentijnse vrouwen, zijn technisch sterk, spelen aanvallend hockey en altijd met temperament. De keeper is de zwakste schakel van de ploeg.
Goal Lammers
Statistisch wordt het ook weer tijd voor een doelpuntje van spits Kim Lammers. De eerste twee poulewedstrijden scoorde Lammers in totaal vier doelpunten waarmee ze tot nu toe topscorer is van de Spelen. Inmiddels staat Lammers alweer vier wedstrijden droog. De olympische finale is het moment om daar verandering in te brengen.
Mijn voorspelling Nederland-Argentinië: 2-1
Bron: De Telegraaf/Jacques Brinkman

Reageer