De Volkskrant: Hockeysters denderen zonder puntverlies naar halve finale

De Nederlandse hockeyvrouwen hebben maandag ook hun laatste groepswedstrijd van het olympische toernooi in Londen gewonnen. Tegen gastland Groot-Brittannië werd het 2-1. Voor Nederland scoorden Naomi van As en Kitty van Male in de tweede helft. Voor rust had Crista Cullen de Britsen op voorsprong gezet.
Dat betekent dat de Oranje-vrouwen als groepswinnaar naar de halve finales waar woensdag Nieuw-Zeeland wacht. Vrijdag is de olympische finale.
Nederland had het maandagavond lange tijd lastig tegen de stug verdedigende Britse hockeysters die maar sporadisch aanvallende pogingen ondernamen.
Uit een van de spaarzame situaties in de buurt van het Nederlandse doel ontstond echter een strafcorner die Crista Cullen hard inschoot. Kim Lammers kreeg kort daarop een goede kans op de gelijkmaker, maar miste van dichtbij.
Twee strafcorners voor de rust waren evenmin aan Oranje besteed. In de tweede helft stelden de Nederlandse hockeysters snel op orde op zaken. Maartje Paumen slaagt er dit toernooi nog niet in zich te onderscheiden met de strafcorner, maar een variant via Naomi van As betekende wel de 1-1.
Kitty van Male was zo’n 10 minuten later de afmaker van een vlotte Nederlandse aanval: 2-1. Nederland kreeg daarna nog kansen de score uit te breiden, maar slaagde daar niet in.
Oranje ligt met de vijfde zege op rij overduidelijk op koers om de olympische titel van vier jaar geleden te prolongeren. Maar bondscoach Max Caldas gaf eerder al aan dat een succesvolle strafcorner daarbij wel van groot belang is.
Bron: De Volkskrant

Reageer