Dijkstra: ‘Ik wist niet dat dit zoveel impact zou hebben’ – Hoofdklasse Hockey Nederland

Dijkstra: ‘Ik wist niet dat dit zoveel impact zou hebben’

Eén van de verassingen van de nacompetitie die gister werd gespeeld in de zaal was de promotie van Houten. Nadat bij een 5-4 voorsprong tegen Rotterdam het eindsignaal team werd gegeven rende het voltallige team naar teamgenoot en oud-international Marieke Dijkstra.

Na een 6-0 overwinning op Push en een 3-3 gelijkspel tegen Nijmegen betekende de 5-4 overwinning op Rotterdam de eerste promotie naar de hoofdklasse in de historie voor de dames van Houten. In het AD/Utrechts Nieuwblad vertelt sterspeelster Marieke Dijkstra trots te zijn op haar team.  “Die meiden hebben wel laten zien dat ze leergierig zijn, maar wel met een knipoog. Het moet ook gezellig zijn met z’n allen. Ik wist niet dat dit zoveel impact zou hebben. Ongelofelijk.”

Omdat Dijkstra ook de bondscoach is van de Nederlandse zaalvrouwen werd afgesproken dat zij niet in de hoofdklasse zou spelen om belangenverstrengeling te voorkomen. Maar nu geeft ze aan: “Die wedstrijd werd gemaakt toen ik nog bij Kampong speelde. Maar Houten is toch weer anders.”

Leave a Reply