Hoofdklasse Culinair: Annebet Beerman

Elke week publiceert Hoofdklassehockey.nl een favoriet recept van een Hoofdklassespeler in `Hoofdklasse Culinair´. Deze week is het de beurt aan Hurley-captain en middenvelder Annebet Beerman met haar recept: Indiase curry a la Bet.

Annebet: “Mijn  huisgenootje heeft dit ooit voor mij gekookt en ik ben toen helemaal fan geworden! Al is het mij nooit gelukt om het net zo lekker na te maken, het komt in de buurt. Sindsdien heb ik het al voor een aantal vriendinnetjes gemaakt en die nemen het allemaal weer over. Het is inmiddels het lievelingsgerecht van ongeveer mijn hele jaar geworden (Annebet is lid van het A.S.C./A.V.S.V. bij Pinot, red.).

Ingrediënten voor 4 personen
500 gram kipfilet in blokjes of garnalen
2 aubergines
400 gram sperziebonen
2 bakjes cherrytomaten
Citroenrasp van 2 citroenen
Groene curry
Kokosmelk
300 gram pandanrijst of naanbrood

Bereidingswijze
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Indien je voor naanbrood kiest hoeft dat pas ± 5 minuten van tevoren in de oven. Verhit de olie in een wok en roerbak de currypasta op halfhoog vuur tot het sterk begint te geuren. Schenk de kokosmelk erbij en breng het aan de kook. Voeg de blokjes kipfilet, de in stukjes gesneden aubergine en de sperziebonen toe, voeg de citroenrasp en wat zout naar smaak toe en breng het geheel aan de kook. Laat het gerecht 10 minuten zachtjes koken tot de kip gaar is en voeg na 5 minuten de cherrytomaten toe. Verdeel de rijst samen met de kip en groenten in de groene curry over 4 diepe borden. Wil je de kipfilet vervangen door garnalen, voeg deze dan pas toe als alle groenten geroerbakt zijn.

Eet smakelijk namens chef Annebet!

Reageer