Hoofdklasse Culinair: Dominique Fortuyn

Foto © IGC

Iedere woensdag publiceert Hoofdklassehockey.nl een favoriet recept van een Hoofdklassespeler in`Hoofdklasse Culinair´. Deze week is het de beurt aan HGC-spits Dominique Fortuyn met haar recept: Pasta met spinazie en ricotta.

“Ik heb dit recept van een goed vriendinnetje/huisgenootje van mij overgenomen. We aten namelijk elke maandag met het hele huis en toen maakte ze dit recept een keer. Sindsdien is het mijn favoriete recept geworden”.


Ingrediënten
1 teentje knoflook
1 potje tomatensaus
1 zak verse spinazie
300 gram ricotta
400 gram tagliatelle
Nootmuskaat
Oregano
Peper
Zout
Olijfolie

Bereidingswijze
Zet een wok op het vuur en laat deze flink heet worden. Bak de verse spinazie in de knoflook, nootmuskaat en oregano. Tegelijkertijd doe je de ricotta 10 minuten in de oven op 180 graden met een beetje olijfolie, zout en peper erop. Verwarm intussen de tomatensaus en kook de tagliatelle totdat het al dente is. De tomatensaus kan je natuurlijk ook zelf maken als je meer tijd hebt. Giet de gare pasta af en meng vervolgens de tomatensaus met de tagliatelle. Meng daarna de ricotta met de spinazie. Leg de tagliatelle met de tomatensaus op een diep bord en doe het spinazie/ricottamengsel erop.  Je kan naar smaak nog extra parmezaanse kaas toevoegen, maar dat vind ik meestal niet nodig.

Eet smakelijk namens chefkok Dominique!

Reageer