Hoofdklasse Culinair: Floortje Engels

Elke woensdag publiceert Hoofdklassehockey.nl een favoriet recept van een Hoofdklassespeler in `Hoofdklasse Culinair´. Deze week is het de beurt aan Amsterdam-goalie en Oranje-international Floortje Engels met haar recept: Vruchten crumble taart.

De keepster speelt dit weekend de halve finale in de play-offs tegen Den Bosch. Een belangrijk weekend dus voor de international. Hopelijk vindt ze nog wat tijd om lekker te kokkerellen deze week, want daar houdt Engels wel van. “Ik vind het heel leuk om te koken. Lekker uitgebreid voor vrienden. Ik maak het diner graag compleet met een heerlijk toetje!”

Ingrediënten
Voor de vulling (rood of groen):
Rode vruchten (aardbeien, frambozen, besjes, rabarber)
Groene vruchten (appel, kruisbessen, vijgen)
Voor het deeg:
150 gram bloem
150 gram boter
100 gram suiker
Citroen

Bereidingswijze
Verwarm de over voor op 200 graden.
Maak een combinatie van lekkere vruchten en snij deze in stukjes/plakjes/blokjes. Vul hiermee de bodem van een ondiepe ovenschaal. Giet er vervolgens het sap van een citroen overheen.
Kneed de boter in kleine stukjes door de bloem en de suiker. Voeg daarna de schil van de citroen erbij. Maak er een bal van en brokkel die vervolgens over het fruit heen. Bedek de schaal met de crumble, er mogen wel gaatjes over blijven.
Zet de taart ongeveer 30 tot 40 minuten in de oven. Het fruit gaat koken en het deeg wordt bruin. Als het er lekker uitziet is de crumble klaar. Laat het nog even afkoelen en dan is het genieten!

Eet smakelijk namens chef Engels!

Reageer