Hoofdklasse Culinair: Maartje Paumen

Foto © IGC

Iedere woensdag publiceert Hoofdklassehockey.nl een favoriet recept van een Hoofdklassespeler in`Hoofdklasse Culinair´. Deze week is het de beurt aan Den Bosch-middenvelder en de beste sleepkoningin van de wereld Maartje Paumen met haar recept: Pasta met romige garnalen.

Maartje en haar teamgenoten van Den Bosch hebben met dat vele gehockey veel energie nodig en dat halen ze uit dit recept. “We eten dit recept wel eens voor de wedstrijden op woensdagavond met een aantal teamgenoten. We hebben het een keer gegeten in een restaurantje en daarna hebben we het zelf nagemaakt, en ook nog best lekker, haha!” Vanavond zal dan ook naar alle waarschijnlijk dit bordje pasta met garnalen op tafel staan, want de Bosschenaren spelen dan tegen Oranje Zwart.

Ingrediënten voor 4 personen
300 gram garnalen (gepeld met staart)
Olijfolie
Zout
3 tenen knoflook
1,25 dl (1/8l) slagroom
1 klein bosje peterselie
200 gram verse tagliatelle
50 gram geraspte parmezaanse kaas
Chilisaus

Bereidingswijze
Pel de knoflook en schaaf of snijd de teentjes in dunne plakjes. Breng ruim water met zout aan de kook voor de pasta en kook deze beetgaar. Verhit in een koekenpan met ruim opstaande rand olie voor de garnalen. Voeg de garnalen toe en bak deze al omscheppend tot ze roze kleuren. Neem de grote garnalen uit de pan en fruit hierin de knoflook al omscheppend ca. 1 minuut. Laat de knoflook niet kleuren. Schenk de room hierbij en breng aan de kook. Was en droog de peterselie, breek de stelen af en hak de kruiden fijn. Voeg de peterselie en chilisaus naar eigen smaak bij de knoflookroom. Warm de garnalen op door ze nog even bij de room te voegen. Giet de pasta af en meng deze met de roomsaus en grote garnalen.

Eet smakelijk namens chef Maartje!

Reageer