Hoofdklasse Culinair: Robey de Jong

Iedere woensdag publiceert Hoofdklassehockey.nl een favoriet recept van een Hoofdklassespeler in`Hoofdklasse Culinair´. Deze week is het de beurt aan Laren-talent Robey de Jong met haar recept: Ravioli met wilde spinazie.

Robey speelt op het middenveld en in de voorhoede van Laren en is oud-jeugdinternational. Dit is haar favoriete recept, omdat het super snel klaar is en naar haar eigen zeggen overheerlijk is!

Ingrediënten voor 2 personen
Verse Ravioli van de AH
1 zak wilde spinazie
1 rode ui
Halve teen knoflook
1 zakje pijnboompitten
Olie
1-2 biefstuk
Peper
Zout
Eventueel beetje room

Bereidingswijze
Doe wat water in een pannetje voor de ravioli en zet deze op het vuur. Leg de biefstuk op een plankje en bestrooi beide kanten met peper en zout. Doe boter in de pan en leg de biefstuk er na 1 minuutje bij. Zet het vuur op een lage stand en blijf de biefstuk af en toe bewegen. Rooster de pijnboompitten in de koekenpan zonder olie of boter. Laat deze naderhand afkoelen op een bord. Doe wat olie in de wok en voeg hier de gesneden rode ui en de geperste knoflook aan toe. Laat de ui een paar minuutjes fruiten en gooi daarna in delen de wilde spinazie toe. Laat al omscheppend slinken en maak op smaak met peper en zout.  Gooi de ravioli in het kokende water en laat deze 4 minuten koken. De biefstuk is nu ongeveer wel klaar. Laat deze 1 minuut staan, zodat het vocht er niet meteen uitloopt als je deze aansnijd. Giet de ravioli af en doe eventueel bij de wilde spinazie nog een beetje room en violà, klaar is kees. Een heerlijke maaltijd in nog niet eens 15minuten!

Eet smakelijk namens chef Robey!

Reageer