Hoofdklasse Culinair: Veerle Goudswaard

Elke woensdag publiceert Hoofdklassehockey.nl een favoriet recept van een Hoofdklassespeler in `Hoofdklasse Culinair´. Deze week is het de beurt aan Klein Zwitserland-spits Veerle Goudswaard met haar recept: Salade zonder sla.

Ingrediënten
Avocado
Tomaten (Tasty Tom’s)
Aubergine
Paprika
Komkommer
Vegetarische ‘balletjes’ of ‘oosterse wokblokjes’ (op basis van soja- en tarwe-eiwitten)
Basilicum olijfolie
Peper
Zout
Pijnboom- en pompoenpitten

Bereidingswijze
Zet de oven aan op 220 graden en leg de paprika er direct in zijn geheel op een stuk folie in. Deze laat je zo’n 40 minuten liggen tot hij behoorlijk zwart geblakerd is. Bak de pijnboompitten in een droge koekenpan kort tot ze mooi bruin zijn. Tegen het einde gooi je nog kort de pompoenpitten erbij, maar niet te lang, want dan knallen ze de keuken door!
Snij de aubergine in schijfjes en bak deze bruin met wat olijfolie in de pan (kan eventueel ook in de oven zonder olie). Lepel de avocado uit en bestrooi deze met een goede hoeveelheid grove peper en zeezout. Snij de tomaten in vieren en de komkommer in stukjes. Haal de paprika uit de oven; even laten afkoelen, ontvellen, pitjes eruit en snijd hem in lange plakken. Bak de vegetarische balletjes/wokblokjes kort in een beetje olijfolie tot ze warm/ knapperig zijn (eventueel in een beetje ketjap). Leg alle groenten op een bord en giet er tot slot een klein beetje basilicum olijfolie overheen, nog wat peper en zout en strooi de pijnboom- en pompoenpitten erover, en klaar!

Eet smakelijk namens chef Goudswaard!

Reageer